Події

Неповнолітній, «довічник» та посадовець: у Житомирській області судитимуть злочинну групу, яка постачала наркотики в колонію

20 December 2023, 11:51

Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо трьох членів організованої злочинної групи, які розповсюджували наркотичні речовини на території Бердичівської виправної колонії №70. Обвинувальний акт направлено до суду.

Про це 20 грудня повідомляє пресслужба ДБР.

«Встановлено, що до складу групи входили начальник одного із відділень колонії – майор пенітенціарної служби, ув’язнений, а також неповнолітній хлопець. Неповнолітній купував наркотики через Інтернет, передавав їх посадовцю виправного закладу, а той заносив їх на територію колонії та віддавав ув’язненому. Останній продавав «зілля» іншим засудженим, а отриманні кошти зловмисники ділили між собою. Поставки відбувалися в середньому 1-2 рази на місяць «за попередніми замовленнями», - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці викрили посадовця колонії «на гарячому», коли той вчергове спробував занести наркотики до установи.

Наразі посадовця відсторонено від посади, йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Учасники схеми обвинувачуються в організації незаконного придбання та збуті наркотичного засобу у місцях позбавлення волі із залученням неповнолітнього, вчинених організованою групою (ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 307 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснює Житомирська обласна прокуратура.

А в пресслужбі Житомирської обласної прокуратури уточнюють, що організував злочинну групу засуджений до довічного позбавлення волі, який відбуває покарання у виправній колонії області.

«Замовлений організатором «товар» неповнолітній отримував на пошті та передавав правоохоронцю, який зберігав у власному гаражі. Приховані під одягом розфасовані «дози» посадовець приносив до установи виконання покарань та передавав «довічнику», який безпосередньо збував засудженим. За висновками експертиз, протягом серпня-вересня 2023 року фігуранти неодноразово постачали ув’язненим канабіс. У приміщенні виправної колонії, за місцем проживання обвинувачених та у гаражі під час обшуку вилучено наркотичні засоби та інші докази злочинної діяльності», - додають у прокуратурі.

Нагадаємо, наприкінці вересня 2023 року на території Бердичівської виправної колонії №70 викрили організовану злочинну групу, яка збувала наркотики. До її складу входив ув’язнений, а також майор пенітенціарної служби та неповнолітній наркозалежний хлопець.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: наркотики наркотик дилер наркодилер розповсюдження наркотиків ув'язнений ДБР майор колонія 
Матеріали по темі