Влада

Депутати Житомирської облради не захотіли позбавити мандата Савченка та не згодні з рішенням суду щодо Развадовського

21 December 2023, 15:34

21 грудня на черговій сесії Житомирської обласної ради вчетверте голосували за дострокове припинення повноважень депутата з фракції «За майбутнє» Олександра Савченка. Голосів знову не вистачило – «за» проголосували 22 депутати. Зазначимо, що в облраді є ще один депутат, який хоче позбутися своїх повноважень, але, не отримавши підтримки колег, Віктор Развадовський звернувся до суду, де його бажання задовольнили.

«Звертаюся до правоохоронних органів: розглянути чи розслідувати факт засідання територіальної виборчої комісії щодо розгляду питання рішення суду про звільнення депутата Развадовського від своїх обов'язків депутата обласної ради», – заявив під час сесії в.о. голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма.

Коментуючи ситуацію журналістам, Володимир Ширма сказав, що суд не мав права позбавляти депутатського мандата.

«Це не на дії Развадовського, а саме касацію на рішення апеляційного суду. Відповідно до законодавства, у судовій практиці таких випадків, за словами юристів, майже не було, коли суд позбавляє депутатського статусу. Там є чіткий перелік, коли депутат може скласти свої повноваження. Я завжди голосую «за», якщо є бажання депутата, то треба його підтримати. Як каже народна мудрість: якщо силою копати криницю, то води не буде пити з неї. Якщо депутат не хоче працювати, то це його право», – сказав в.о. голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма.

Нагадаємо, Шостий апеляційний адміністративний суд постановою від 7 листопада 2023 року припинив повноваження депутата Житомирської обласної ради Віктора Развадовського, який оскаржував бездіяльність обласної ради щодо дострокового припинення повноважень депутата.

Як повідомляв Житомир.info, мер Житомира Сергій Сухомлин на початку повномасштабного російського вторгнення розповідав, що 3 березня 2022 року до Польщі виїхав генерал-полковник міліції Віктор Развадовський. На це відреагували на вже закритій Facebook-сторінці депутата дописом «Наразі займаюся постачанням гуманітарної допомоги та озброєння для Збройних Сил України та територіальних оборон» та з десятком публікацій впродовж двох місяців про допомогу, надану Развадовським.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада Савченко депутат Развадовський голосування Ширма суд 
Матеріали по темі