Політика

Суд позбавив Развадовського повноважень депутата Житомирської обласної ради

16 November 2023, 13:05

Шостий апеляційний адміністративний суд припинив повноваження депутата Житомирської обласної ради Віктора Развадовського.

Про це йдеться в постанові суду від 7 листопада 2023 року, яка була оприлюднена лише нещодавно.

«З урахуванням діючих норм законодавства, наданих суду доказів, того факту, що відповідачем протягом тривалого періоду часу і дотепер не було прийнято жодного рішення з приводу поданих позивачем заяв про дострокове припинення його повноважень як депутата обласної ради за станом здоров’я, суд апеляційної інстанції доходить висновку про те, що ефективним способом захисту прав і свобод позивача у даній справі буде припинення повноваження депутата Житомирської обласної ради VІІІ скликання ОСОБА_1, обраного в єдиному багатомандатному виборчому окрузі за єдиним виборчим списком Житомирської обласної організації політичної партії «За Майбутнє» з дня прийняття даного судового рішення», - зазначається у постанові.

Постанова набрала законної сили з дати її прийняття – 7 листопада 2023 року.

Скриншот з постанови апеляційного суду

Нагадаємо, 6 листопада на сайті облради був оприлюднений черговий проєкт рішення сесії про дострокове припинення повноважень голови фракції «За майбутнє» Віктора Развадовського за його заявою від 17 серпня 2023 року.

В коментарі Житомир.info 16 листопада в.о. голови обласної ради Володимир Ширма пояснив, що після рішення суду розгляд цього питання вже не доцільний, та назвав прізвище наступника Развадовського, який має стати депутатом замість нього.

«На сьогоднішній день, виходячи з рішення суду, потреби розглядати цей проєкт рішення вже немає. Обласна територіальна виборча комісія вже розглянула рішення суду і вирішила, що замість Віктора Развадовського депутатом має стати Раїса Гула. ТВК має надіслати нам своє рішення, ми його маємо розглянути на сесії, взяти до відома і видати посвідчення депутата», - сказав Володимир Ширма.

Від редакції: в обласній раді 7 скликання (2015-2020 рр.) Раїса Гула була депутатом від партії «Опозиційний блок», на виборах президента у 2019 році Раїса Гула була довіреною особою по Бердичівському округу №63 кандидата від партії «Опозиційна платформа – За життя» Юрія Бойка. В 2020 році балотувалася в депутати Житомирської обласної ради від партії «За майбутнє». Трудовий шлях та біографію дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, Житомирська обласна рада з березня 2023 року розглядає проєкти рішення про дострокове припинення повноважень двох депутатів з фракції «За майбутнє» Віктора Развадовського та Олександра Савченка: на сесії 16 березня депутати не підтримали проєкти рішень про дострокове припинення повноважень; після сесії обидва депутати знову написали заяви з проханням достроково позбавити їх мандатів, але на сесії 27 квітня знову не вистачило голосів для ухвалення рішення; також відповідні рішення не набрали достатньої кількості голосів «за» на сесії 17 серпня.

Водночас ухвалою від 19 травня 2023 року Київський окружний адміністративний суд відкрив провадження за позовом Віктора Развадовського до Житомирської обласної ради про визнання протиправною бездіяльність та припинення повноважень: рішенням від 14 серпня суд позов задовольнив: визнав протиправної бездіяльність Житомирської обласної ради та зобов’язав її повторно розглянути заяви Развадовського від 01.02.2023, від 16.03.2023, від 28.04.2023 про дострокове припинення повноважень депутата. Обласна рада оскаржувала це рішення в апеляційному суді.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада Развадовський суд депутат мандат За майбутнє Ширма 
Матеріали по темі