Політика

Житомирська облрада вчетверте збирається голосувати за припинення повноважень депутата Развадовського

8 November 2023, 10:12

Житомирська обласна рада вчетверте збирається розглянути питання про дострокове припинення повноважень голови фракції «За майбутнє» Віктора Развадовського.

Відповідний проєкт рішення сесії 6 листопада оприлюднений на сайті облради.

Текст від попередніх аналогічних проєктів рішень сесії відрізняється лише датою заяви депутата про припинення повноважень: цього разу Развадовський написав заяву 17 серпня 2023 року – наступного дня після чергової сесії облради, де не вистачило голосів за дострокове припинення його повноважень.

Нагадаємо, Житомирська обласна рада з березня 2023 року розглядає проєкти рішення про дострокове припинення повноважень двох депутатів з фракції «За майбутнє» Віктора Развадовського та Олександра Савченка: на сесії 16 березня депутати не підтримали проєкти рішень про дострокове припинення повноважень; після сесії обидва депутати знову написали заяви з проханням достроково позбавити їх мандатів, але на сесії 27 квітня знову не вистачило голосів для ухвалення рішення; також відповідні рішення не набрали достатньої кількості голосів «за» на сесії 17 серпня.


Скриншот з проєкту рішення сесії облради

Водночас ухвалою від 19 травня 2023 року Київський окружний адміністративний суд відкрив провадження за позовом Віктора Развадовського до Житомирської обласної ради про визнання протиправною бездіяльність та припинення повноважень. Рішенням від 14 серпня суд позов задовольнив: визнав протиправної бездіяльність Житомирської обласної ради та зобов’язав її повторно розглянути заяви Равзвадовського від 01.02.2023, від 16.03.2023, від 28.04.2023 про дострокове припинення повноважень депутата. Обласна рада оскаржувала це рішення в апеляційному суді.

Як повідомляв Житомир.info, Савченко і Развадовський є генерал-полковниками міліції у відставці і в перші дні повномасштабного російського вторгнення виїхали в Польщу: мер Житомира Сергій Сухомлин розповідав, що 3 березня 2022 року до Польщі виїхав генерал-полковник Віктор Развадовський, а 4 березня кордон України в напрямку Польщі перетнув депутат обласної ради, генерал-полковник Олександр Савченко. Згодом ці депутати повернулися до України і навіть були присутні на сесії облради 14 липня 2022 року, але після цього на сесіях їх вже не було.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада Развадовський депутат мандат За майбутнє 
Матеріали по темі