Новини компаній

Основи бюджетування: як управляти своїми фінансами

22 December 2023, 10:45

Багато хто впевнений, що проблеми з фінансами ховаються у маленькому доході або у великих витратах. Насправді це проблема неправильного ставлення до коштів. Саме тому перед тим, як щось планувати, потрібно для себе чітко розуміти, що таке гроші і як саме ви до них відноситесь.


Як правильно розподіляти свій бюджет?

Щоб уміти правильно керувати своїми фінансами, потрібно вміти планувати. Звичайно, розписати витрати на рік дуже складно, але в будь-якому випадку є великі покупки або серйозні грошові вкладення, про які відомо наперед.

Можна почати з малого і розпланувати бюджет на місяць або поставити собі мету і рухатися до неї. Щоб планувати бюджет, потрібно дотримуватись таких простих рекомендацій:

  • якщо ви хочете накопичити гроші на щось велике, ви повинні чітко визначити для себе і терміни, за які ви зможете зібрати потрібну суму, і те, скільки коштів щомісяця вам потрібно відкладати;
  • якщо ви вже поставили мету і знаєте, як її досягти, не відхиляйтеся від обраної стратегії. Вам може здаватися, що все йде повільно або дуже складно, але це тільки спочатку - далі буде легше і простіше.

Свої фінанси ще треба контролювати. Для цього також є кілька порад:

  • найбільшою статтею видатків будуть обов'язкові платежі, як оплата ЖКГ, купівля їжі, оплата за кредитом;
  • якщо ви щось відкладаєте, робіть це щомісяця. Нехай суми будуть різними, але не припиняйте це робити.

Важливо враховувати екстрені витрати, які неможливо передбачити заздалегідь. Але якщо у вас сталася непередбачена ситуація і терміново потрібні гроші, можна легко оформити мікропозику.

Як оформити позику онлайн?

В Україні можна отримати гроші, навіть не виходячи з дому. Компанія ПростоКредит пропонує оформити кредит онлайн – зробити це дуже легко:

  • вам необхідно зареєструватися на сайті компанії;
  • ви повинні залишити заявку, вказавши, яку сума вам потрібна і як швидко ви зможете повернути борг. Нові користувачі можуть розраховувати на невеликі позики, але з часом суми будуть більшими, як і терміни їх погашення;
  • необхідно вказати дані вашої банківської картки та дочекатися, коли кошти будуть перераховані на ваш рахунок.

Сервіс працює цілодобово, тому гроші можна брати навіть у нічний час. На сайті є спеціальний калькулятор, за допомогою якого можна легко розрахувати відсоток за кредитом – вам потрібно вказати суму, яку ви бажаєте взяти, та на які терміни, а програма сама все розрахує.

Позика онлайн вигідна ще й тому, що вам не знадобиться довідка про доходи та поручитель. І навіть якщо у вас погана кредитна історія, відмову ви навряд чи отримаєте, але суми ви зможете брати мінімальні.

Це чудова можливість покращити своє фінансове становище, коли відбувається щось непередбачуване та терміново потрібні гроші. Головне – розпланувати для себе, коли ви зможете погасити борг та не порушувати ці терміни.

При плануванні бюджету важливо мати кошти на непередбачені витрати, але якщо їх немає, не потрібно переживати - можна легко оформити мікропозику і за лічені хвилини отримати гроші на свій рахунок і швидко вирішити проблеми, що склалися.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: креди фінанси 
Матеріали по темі