Суспільство

У Житомирській області вже склали майже три десятки протоколів за нелегальну заготівлю ялинок, більшу частину– за зрубані дерева

26 December 2023, 13:04

На Поліссі триває щорічна природоохоронна операція «Новорічна ялинка».

Про це 26 грудня повідомляє пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«З метою недопущення незаконної заготівлі та реалізації дерев хвойних порід в передноворічні та різдвяні свята на Поліссі створено спільні рейдові групи за участі державних інспекторів з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу, державної лісової охорони та представників правоохоронних органів. Всього з початку природоохоронної операції на Житомирщині до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу притягнуто 26 осіб, на порушників складено 26 протоколів - 12 за порушення порядку заготівлі ялинок та 14 щодо самовільних рубок новорічних дерев», - йдеться в повідомленні.

Сума накладених штрафів - понад 4 тис. грн. Розраховано збитки довкіллю на суму понад 10 тис. грн.

Державна екологічна інспекція Поліського округу наголошує: збереження новорічних традицій не повинно шкодити навколишньому природному середовищу. Спроба обійти закон може вилитись у додаткові фінансові втрати та зіпсований передноворічний настрій.

Нагадаємо, станом на 19 грудня на порушників, які нелегально заготовляли новорічні дерева, було складено 18 протоколів. Лише за минулі вихідні на території Звягельського району виявили шість таких правопорушень.

Згідно з дорученням Держекоінспекції України від 22.11.2023 №1742, природоохоронна акція «Новорічна ялинка» триватиме до 15 січня 2024 року. Про те, як перевірити легальність запропонованого до реалізації хвойного дерева, - за посиланням.

Як повідомляв Житомир.info, з 4 грудня 2023 року екологи з правоохоронцями проводять рейди з виявлення правопорушників, які незаконно зрубують новорічні дерева. Штрафи передбачені у розмірі в кілька ялинок.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: екоінспекція екологічна інспекція ялинка сосна дерево ліс новорічне дерево свято Новий рік вирубка 
Матеріали по темі