Економіка

Житомирська колонія стала переможцем премії Prozorro Awards за найбільш конкурентні закупівлі

29 December 2023, 13:23

У 2023 році обсяги закупівель, які були проведені через систему Prozorro, в порівнянні з минулим роком зросли утричі – до 480 млрд грн, станом на останні місяці понад 80% коштів на закупівлях витрачаються саме через систему Prozorro.

Про це повідомила перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко під час виступу на заході Prozorro Awards – інформує 29 грудня пресслужба Міністерства економіки.

«Україна задає тренд у світі на те, що в закупівлях «всі мають бачити все». І це навіть в умовах повномасштабної війни. Хочу подякувати всім, хто користується послугами системи Prozorro. В наших планах зробити так, щоб система державних закупівель стала основою для відновлення України. І те, що Світовий банк уже визнав відповідність системи Prozorro своїм правилам – це дуже важливий знак довіри. Першим свої тендери в системі Prozorro розпочав проводити проект UKaid TAPAS для закупівель за гроші донорів. Чекаємо на те, що до них найближчим часом приєднаються ЄБРР та інші міжнародні партнери, які також будуть використовувати систему Prozorro для відновлення України. За минулий рік система пережила деяку трансформацію під вимоги воєнного часу – була суттєво скорочена тривалість процедур, з’явилася можливість приховувати саме чутливу інформацію, був масштабований такий швидкий та ефективний інструмент закупівель, як Prozorro Market. У результаті обсяги закупівель, які були проведені через систему Prozorro, у 2023 році зросли утричі – до 480 млрд грн. І станом на останні місяці понад 80% коштів на закупівлях витрачаються саме через систему Prozorro, а отже у конкурентний та відкритий спосіб», - наголосила Юлія Свириденко.

Також під час заходу Prozorro Awards 2023 вручали нагороди організаціям та людям, зокрема, звання «Замовник з найбільш конкурентними закупівлями» отримали «Укрпошта» та Житомирська виправна колонія №4, яка провела понад 20 конкурентних закупівель за рік і отримала найвищу середню конкуренцію на закупівлях замовників – 7,14 пропозиції на тендер.

Весь список переможців дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, у 2023 році в системі «Прозорро» було кілька десятків закупівель в Житомирській області з очікуваною вартістю більш ніж 100 млн грн, половину з них проводив департаментом регіонального розвитку ОДА.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: закупівля тендер Мінекономіки прозорро колонія конкуренція  
Матеріали по темі