Події

Водія мікроавтобуса, який влітку минулого року скоїв смертельну ДТП у Житомирській області, судитимуть

1 January 2024, 14:22

За вчинення смертельної ДТП перед судом постане житель Закарпаття. Слідчі Бердичівського райвідділу поліції завершили досудове розслідування обставин дорожньо-транспортної пригоди, що сталася у середині серпня у Семенівській громаді.

Про це 1 січня інформує Бердичівський районний відділ поліції.

«Тієї ночі водій мікроавтобуса ««Mercedes-Benz»», 28-річний житель Закарпатської області, рухаючись автодорогою Житомир – Могилів-Подільський через с. Хажин, не впорався з керування, виїхав на смугу зустрічного руху та допустив зіткнення з автомобілем «Volkswagen Passat» під керуванням 35-річного жителя Вінниччини. Унаслідок ДТП водії обох транспортних засобів та п’ятеро пасажирок мікроавтобуса отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості та були доставлені до Бердичівської міської лікарні. На жаль, лікарям не вдалося врятувати життя водія легковика. За кілька днів він помер у лікарні від отриманих травм», - йдеться в повідомленні.

Відтак за зібраними доказами слідчі повідомили водію пасажирського буса про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України.

Днями матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом були скеровані до суду. Процесуальне керівництво здійснювала Бердичівська окружна прокуратура.

За чинним законодавством обвинуваченому може загрожувати позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

Нагадаємо, під ранок 20 серпня поблизу с. Хажина Бердичівського району Житомирської області зіткнулися мікроавтобус та легковик, постраждали щонайменше 7 людей, серед них дитина. За кермом автобуса Mercedes Sprinter перебував 28-річний житель Закарпаття, а легковика Volkswagen Passat - 35-річний мешканець Київщини.

Як повідомляв Житомир.info, 1 січня 2024 року у Житомирі на майдані Визволення п’яний водій Кіа збив на смерть жінку та втік з місця події. Чоловіка затримали ТОРівці.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП суд водій поліція мікроавтобус Хажин аварія зіткнення Закарпаття  
Матеріали по темі