Місто

У 2023 році житомиряни зареєстрували 30 електронних петицій, необхідну кількість голосів набрали лише три

3 January 2024, 17:56

Впродовж 2023 року житомиряни зареєстрували 30 електронних петицій на відповідному сервісі, але необхідну кількість в 300 голосів за місяць набрали лише три з них, про них детальніше нижче.

1 березня минулого року почався збір підписів під петицією Колібабчука Олександра Володимировича «Залишити трамвай Житомиру».

«Житомиряни дуже стурбовані чутками про можливий демонтаж трамвайної лінії і прибирання трамваїв з Житомира. Хотілося б почути від влади її бачення продовження роботи трамвайних маршрутів та перспективи розвитку трамвая в місті Житомирі», - йшлося у зверненні, яке підписали 322 особи.

Відповідь була надана 24 березня: рух трамвайного маршруту було призупинено в наслідок пошкодження країною агресором обʼєктів енергоінфраструктури, що призвело до зменшення потужностей в міській енергосистемі; враховуючи збільшення НЕК «Укрененерго» лімітів енергоспоживання, з 01.03.2022 року рух трамвайного маршруту відновлено.

17 квітня була оприлюднена петиція Лядова Дмитра Анатолійовича «Про відмову від значних витрат на декоративні ділянки міста».

«Відповідно до тендерів Prozorro в Житомирі заплановано значні витрати на ремонт\переоблаштування скверів та інших декоративних місць. Житомиряни всіляко підтримують облаштування таких місць, проте ми вважаємо що всі сили й кошти мають бути направлені на допомогу війську чи іншим службам що працюють на перемогу. Вважаємо за необхідне до кінця війни не витрачати значні кошти на подібні (декоративні) цілі, а перенаправити їх на те що прямо або опосередковано допоможе у перемозі», - йшлося у петиції, яку підписали 307 людей.

Відповідь на це звернення не оприлюднена, натомість його розглядали на сесії міської ради 29 червня: після обговорення мер поставив петицію на голосування, але її підтримали лише 8 депутатів.

1 грудня Гуліцький Олександр Миколайович почав збір підписів під петицією «Загородити територію ліцею №20 з подальшим її облаштуванням».

«На даний час на території ліцею проводять вигул собак, а також проходять сторонні люди, які не мають ніякого відношення до навчального процесу. Загородивши територію можливо зменшити перебування сторонніх людей, вигул собак буде не можливо, чим забезпечити безпечне перебування наших дітей в навчальному закладі. З загородженням території є потреба в плануванні її облаштування: облагородити ділянку з правої сторони від ліцею, яка нагадує спортивний майданчик, встановити перила на вході в ліцей, щоб діти не травмувалися коли гуртом виходять зі школи на перерву або додому, облаштувати місце, де б могли гуляти діти продовженого дня», - зазначається у зверненні, яке підписали 302 особи.

У міської ради є час до 8 січня, щоб оприлюднити свою відповідь на цю петицію.

Як повідомляв Житомир.info, за 2022 рік житомиряни подали до міської влади 16 петицій, необхідну для розгляду кількість голосів набрала лише одна – про забезпечення громадським транспортом прямого сполучення мікрорайонів Богунія Корбутівка. Наприкінці березня 2023 року міська рада поінформувала, що для організації прямого транспортного сполучення Богунія – Корбутівка з 29.03.2023 автобусний маршрут №19А буде продовжено з міського цвинтаря до зупинки громадського транспорту «Торговельно-економічний коледж» на вулиці Чуднівській.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: петиція міськрада звернення  
Матеріали по темі