Суспільство

Наскільки з 1 січня в Україні подорожчали послуги з оформлення ID-картки, посвідок та посвідчень особи без громадянства

4 January 2024, 16:04

В Україні з 1 січня зросла вартість оформлення ID-картки, посвідок на тимчасове або постійне проживання та посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон.

Про це 2 січня повідомила пресслужба Державної міграційної служби України.

«З 1 січня 2024 року ДП «Поліграфічний комбінат «Україна» змінено вартість бланків окремих біометричних документів. У зв’язку з цим зростала і загальна вартість оформлення паспорта громадянина України у формі ID-картки, посвідки на тимчасове або постійне проживання в Україні, а також посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон», - йдеться у повідомленні.



Скриншот з сайту Державної міграційної служби

Громадяни України, які оплатили адміністративні послуги та подали заяви для оформлення документів до 31.12.2023, отримають документи за старою ціною.

Ті ж особи, які оплатили адмінпослуги до 31.12.2023, але заяву для оформлення документів ще не подавали, зможуть здійснити доплату за тарифами, що діятимуть на момент подачі відповідних заяв.

Нагадаємо, Кабінет міністрів 6 червня схвалив постанову, яка значно спрощує процедуру оформлення паспортів, в тому числі для тих, хто тимчасово перебуває за кордоном.

Як повідомляв Житомир.info, в Україні з 1 листопада 2022 року подорожчало оформлення ID-картки та закордонного паспорта. Загалом у 2022 році попит на закордонні паспорти значно зріс: за рік міграційною службою Житомирської області було оформлення понад 130 тисяч паспортних документів, з яких майже 88 тисяч це закордонні паспорти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: паспорт документ посвідка ID-картка міграційна служба ціна 
Матеріали по темі