Місто

Влада Житомира вирішила зробити ліцеї замовниками реконструкцій спортмайданчиків та капітального ремонту територій

5 January 2024, 13:33

У Житомирі вирішили делегувати ліцеям функції замовника будівництва за трьома об’єктами, а управління капітального будівництва має передати їм проєктно-кошторисну документацію.

Таке рішення, проєкт якого був оприлюднений 4 січня, ухвалили на позачерговому засіданні міськвиконкому 5 січня.

«Свого часу управління капітального будівництва робило проєкти на упорядкування територій закладів освіти, але у зв’язку з тим, що наразі управлінню капітального будівництва фінансується з бюджету виключно питання укриттів, то дані проєкти просто передаються на заклади освіти, їх балансоутримувачам», - пояснила в коментарі Житомир.info перша заступниця мера Світлана Ольшанська.

Вона зазначила, що мова йде про спортивні майданчики, проєкти робилися відповідно до запитів і пропозицій керівників ліцеїв. За словами першої заступниці мера, є чотири готових проєкти для ліцеїв №№14, 16, 34, 5.

«Наразі ми не говоримо про реалізацію цих проєктів, а просто упорядковуємо документацію», - наголосила Світлана Ольшанська.

Зауважимо, що договори на виконання проєктних робіт по реконструкції спортивних майданчиків ліцеїв №№34, 5, 33 та проєктно-вишукувальних робіт для капітального ремонту території благоустрою ліцею №14 УКБ уклало на початку серпня 2023 року.

В додатку до ухваленого на засідання 5 січня рішенні мова йде про передачу трьох пакетів ПКД: капітальний ремонт території ліцею №14 та реконструкція спортивних майданчиків ліцеїв №34 і №5.

Нагадаємо, передача коштів з управління міської ради іншим замовникам вже була восени минулого року і стосувалася придбання та встановлення обладнання майданчиків на прибудинкових територіях чотирьох багатоповерхівок: вул. Клосовського, 7; вул. Клосовського, 14; проспект Миру, 1В; вул. Генерала Всеволода Петріва, 11. Управління житлового господарства 14 жовтня минулого року провело тендер, де єдиним учасником і переможцем стало ТОВ «Сіверспорт» з пропозицією 748 тис. 700 грн. 19 жовтня цей тендер скасували, а 27-28 жовтня оприлюднили чотири закупівлі обладнання для дитячих майданчиків за вказаними адресами, які проводили відповідні ОСББ: на початку листопада за чотирма тендерами були укладені угоди з тим ще ТОВ «Сіверспорт» загальною вартістю 773 тис. 950 грн: вул. Клосовського, 7 – 185 тис. 600 грн, вул.Клосовського, 14 – 196 тис. 800 грн, проспект Миру, 1-В – 194 тис. 250 грн, вул. Генерала Всеволода Петріва, 11 – 197 тис. 300 грн. Тобто кошти на майданчики все ж витратили, але замовник був інший.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 16 жовтня 2023 року в центрі Житомира на Великій Бердичівській розставили вздовж дороги плакати із закликами витрачати кошти не на бруківку та стадіони, а на дрони для військових. Згодом з такими ж вимогами відбувся мітинг, до учасників якого вийшов мер Житомира Сергій Сухомлин. Ввечері цього ж дня Сухомлин записав відеозвернення, в якому запевнив, що у бюджеті Житомира на 2023 рік не буде коштів на ремонти, тільки на шкільні укриття, медицину та військових.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком УКБ спортмайданчик реконструкція ліцей Ольшанська ПКД майданчик 
Матеріали по темі