Місто

За 800 тисяч в Житомирі хочуть купити чотири дитячі майданчики для «своїх» ОСББ

30 October 2023, 14:11

В Житомирі з бюджету хочуть витратити 800 тис. грн на чотири дитячі майданчики біля будників на Богунії.

Управління житлового господарства 5 жовтня в системі «Прозорро» оприлюднило оголошення про закупівлю придбання та встановлення елементів благоустрою (обладнання майданчиків) на прибудинкових територіях житлових будинків за адресами: вул. Клосовського, 7, вул. Клосовського, 14, проспект Миру, 1В, вул. Генерала Всеволода Петріва, 11.

За 26 елементів для дитячих майданчиків збиралися заплатити 800 тис. грн, торги відбулися 14 жовтня – єдиним учасником і переможцем стало ТОВ «Сіверспорт» з пропозицією 748 тис. 700 грн.

Але у вечірньому зверненні після мітингу 16 жовтня з вимогою спрямовувати кошти на дрони мер Житомира Сергій Сухомлин заявив, що ніяких тендерів по ремонтах більше не планується та сказав «зараз один тендер пройшов по субвенції на 800 тисяч, ми його відміняємо і все». Очевидно, мова йшла про тендер управління житлового господарства на дитячі майданчики, бо протоколом від 19 жовтня тендер на них було відмінено з формулюванням «відбулося скорочення видатків на здійснення даної закупівлі».

Втім, намір встановити майданчики не зник, і 27-28 жовтня в системі «Прозорро» були оприлюднені чотири закупівлі обладнання для дитячих майданчиків за вказаними адресами, які проводили відповідні ОСББ. Очікувана вартість кожної закупівлі – 200 тис. грн, тобто ті ж самі 800 тисяч з тією ж самою кількість елементів (26 шт.).

Торги по закупівлі дитячих майданчиків заплановані на 6 листопада, поставити їх мають до 25 грудня 2023 року.

В коментарі Житомир.info 30 жовтня заступник мера Сергій Кондратюк пояснив, що 800 тис. грн – це кошти цільової субвенції з обласного бюджету.

«Якщо ми їх не використаємо, то вони просто пропадуть», - наголосив Сергій Кондратюк.

З власних джерел Житомир.info стало відомо, що зазначені кошти обласного бюджету передбачені на потреби виборців та округів і виділені депутату облради Валерію Онопрієнку (фракція «Пропозиція»).

Зауважимо, що в трьох ОСББ (вул. Клосовського, 7, вул. Клосовського, 14, вул. Генерала Всеволода Петріва, 11) уповноваженою особою, яка підписує договір, є депутат Житомирської міської ради Василь Шевченко (фракція «Пропозиція»), а в ОСББ «Теплий стан» (проспект Миру, 1-в) – Тетяна Іваницька.

Попри однакову ціну комплектація ігрових майданчиків різниться, нижче – скриншоти з тендерної документації:

проспект Миру, 1-в (5 елементів)


вул. Генерала Всеволода Петріва, 11 (6 елементів)


вул. Клосовського, 7 (10 елементів)


вул. Клосовського, 14 (5 елементів)


Нагадаємо, на сесії Житомирської міської ради 29 червня 2023 року депутати підтримали рекомендацію про виділення 7,2 млн грн на встановлення дитячих майданчиків за шістьма адресами, мер пояснював, що майданчиками збираються доповнити реконструйовані сквери.

Як повідомляв Житомир.info, на 2023 році в міському бюджеті закладено 4,2 млн грн «депутатських коштів» - по 100 тисяч гривень для кожного депутата, у першому півріччі 2023 року 40 з 42 депутатів Житомирської міської ради скористалися можливістю допомогти своїм виборцям бюджетними коштами, передбаченими для забезпечення потреб виборчого округу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дитячий майданчик закупівля торги ОСББ бюджет субвенція Богунія майданчик депутат  
Матеріали по темі