Події

Бойову гранату та зброю вилучили під час обшуку в Житомирській області: допомагав кінолог та службовий собака

12 January 2024, 10:57

Бойова граната та незареєстрована зброя вилучені під час обшуків в прикордонні Житомирщини.

Про це повідомляють 12 січня на сторінці «Північний кордон. Держприкордонслужба» у facebook.

«Днями в рамках кримінальних проваджень за ст. 263 ККУ «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» оперативні співробітники 9 прикордонного загону спільно з представниками Нацполіції провели санкціоновані обшуки. Проходили слідчі дії в одному з населених пунктів прикордоння Житомирщини із залученням інспектора-кінолога зі службовою собакою натренованою на пошук зброї та боєприпасів. В приватних домоволодіннях фігурантів кримінальних проваджень службовий пес прикордонників допоміг правоохоронцям виявили дві незареєстровані рушниці 16 калібру та бойову гранату РГД-5», - йдеться в повідомленні.

Наразі «знахідки» вилучено та направлено на експертизу. Слідчі дії тривають.

Зауважимо, 12 січня відділ комунікації поліції Житомирської області повідомив про те, що виявлене зберігав у власному гаражі 44-річний житель громади.

«Дві незареєстровані мисливські рушниці та боєприпас, попередньо – гранату РГД-5 із запалом, зберігав у власному гаражі 44-річний житель громади. Тож виявлене поліцейські вилучили та направили на експертні дослідження. Правоохоронці проводили заходи, залучивши військовослужбовців Держприкордонслужби та кінолога зі службовим собакою. Вони перевіряли інформацію щодо ймовірного незаконного поводження із небезпечними предметами місцевим жителем. Результатом став санкціонований обшук», - йдеться в повідомленні.

Нині у межах досудового розслідування за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України триває встановлення походження зброї та боєприпасу.

Правоохоронці нагадують, що відповідно до чинного законодавства, таке кримінальне правопорушення карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років. Водночас не підлягає кримінальній відповідальності особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

Нагадаємо, сержант Сергій Макаревич, уродженець Овруцького району, який служив в Донецькому прикордонному загоні у квітні 2022 року потрапив у ворожий полон. 6 січня прикордонник з Житомирщини зустрівся з родиною після 20 місяців полону.

Як повідомляв Житомир.info, 14 грудня 2023 року на Житомирщині прикордонники зупинили трактор з незаконно вирубаними соснами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: граната обшук зброя прикордонник Держприкордонслужба РГД-5 собака кінолог кордон рушниця  
Матеріали по темі