Економіка

Адмінбудівлі та гаражі — що Фонд держмайна пропонує приватизувати на Житомирщині через «Прозорро.Продажі»

18 January 2024, 14:09

Перемістили бізнес через війну й шукаєте приміщення в одній із громад на Житомирщині? Завдяки системі «Прозорро.Продажі» ви маєте можливість стати новим власником державної або комунальної нерухомості. Наприклад, нині Регіональне відділення Фонду державного майна України по Рівненській та Житомирській областях виставило на онлайн-торги два об’єкти в Житомирському районі.

Приватизація державної або комунальної нерухомості дає можливість обрати підхожий варіант, переглянувши всі доступні пропозиції. Для підприємців це вигідно ще й тому, що учасники аукціонів самі визначають вартість, а ціни подекуди навіть нижчі за ринкові. Особливо в невеличких містах чи селах.

Які об’єкти можна приватизувати на Житомирщині в січні?

У смт Попільня на вулиці Каштановій, 14 пропонують приватизувати будівлю та автогараж-сарай. Загальна площа — 184 квадратні метри. Одноповерховий цегляний будинок має площу майже 129 м2, а гараж-сарай — 55,6 м2. Об’єкт приватизації розташований на відстані менш як два кілометри від центру селища, яке практично навпіл розділяє залізнична лінія Фастів — Козятин. Стартова вартість на онлайн-аукціоні — трохи менше ніж 1000 гривень. Цінові пропозиції прийматимуть до 25 січня, а електронні торги відбудуться 26 січня.


Ще один доступний для приватизації об’єкт у Житомирському районі — це адмінбудинок, розташований у м. Чуднів на вулиці Івана Франка, 1. Йдеться про одноповерхову цегляну будівлю загальною площею 76 квадратних метрів, обладнану газовим котлом. Також до об’єкта приватизації входить склад-гараж площею понад 41,5 м2 і вбиральня — 2 м2. Онлайн-аукціон у системі «Прозорро.Продажі» запланований на 29 січня. Стартуватимуть торги з 310 гривень, а заявки на участь прийматимуть до 28 січня.


Обидва об’єкти приватизації перебувають на балансі Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області. Газопостачання та електропостачання відключене. Технічний стан задовільний, але будівлі потребують ремонту.

Чому система «Прозорро.Продажі»?

Мала приватизація державного та комунального майна проходить виключно через державні електронні аукціони «Прозорро.Продажі». Оскільки кошти від продажу об’єктів державної власності надходять до держбюджету, то є, зокрема, підтримкою для Сил оборони. І це суттєва допомога для економіки країни. Регіональне відділення Фонду державного майна України по Рівненській та Житомирській областях від 24 лютого 2022 таким способом залучило до бюджету понад 292 млн гривень.

Користуватися державною електронною торговою системою «Прозорро.Продажі» доволі просто. За допомогою зручної системи фільтрів ви як потенційний покупець можете сформувати власні критерії пошуку об’єктів (наприклад, обрати регіон) і знайти об’єкт під свій запит.

За оновленнями на ринку приватизації можна стежити в телеграм-каналі ФДМУ, на сторінці ФДМУ у Facebook та на сторінці Прозорро.Продажі у Facebook.

*Цю статтю створено завдяки підтримці американського та британського народів через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Управління закордонних справ, Співдружності та розвитку (UKaid). Погляди авторів, висловлені в цих публікаціях, не обов’язково відображають погляди USAID, уряду США, UKaid або уряду Сполученого Королівства.


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: приватизація нерухомість аукціон 
Матеріали по темі