Суспільство

У селищі на півночі Житомирської області розпочали реалізовувати проєкт освітньої безпеки

24 January 2024, 15:08

У селищі Коростенського району розпочав роботу офіцер служби освітньої безпеки.

Про це 24 січня на своїй сторінці у фейсбуці повідомила пресслужба управління поліції охорони в Житомирській області.

«З 22 січня у Першотравневому ліцеї заступив на чергування поліцейський, який відтепер опікуватиметься питаннями безпеки в освітньому закладі. Тож він щоранку привітно зустрічає учнів, вчителів та батьків», - йдеться у повідомленні.

Офіцер СОБ володіє, окрім поліцейських навичок, вмінням спілкуватися з дітьми, розуміє їх психологію та може вчасно вжити необхідних заходів.

«По закінченню навчання та проведенню інструктажів поліцейські приступили до чергувань у навчальних закладах Житомирської області», - розповів заступник начальника Управління поліції охорони в Житомирській області - начальник відділу фізичної охорони УПО Житомирської області, майор поліції Едуард Радкевич.

Напередодні стажування відбулася робоча зустріч з директором Першотравневого ліцею Левківським Миколою та представниками поліції Житомирщини. Під час робочої зустрічі вирішили питання щодо організаційних моментів та графіка несення служби офіцера в ліцеї.

«Безпека дітей - це головне завдання для нас всіх. Ми підтримуємо проєкт та відповідально поставилися до його реалізації в нашому Першотравневому ліцеї. Проєкт орієнтований на запобігання кризовим ситуаціям та профілактику правопорушень в освітньому середовищі. Учні ліцею позитивно ставляться до поліцейського. Старшокласники задають питання правоохоронцю «Як стати поліцейським?». Батьки, діти та всі учасники навчального процесу почуваються в безпеці, адже безпека дітей та людей в надійних руках», - зазначив директор ліцею.

Проєкт відбувається за ініціативи керівництва держави за участі Міністерства освіти і науки України, Міністерства внутрішніх справ України та Національної поліції України.

Як повідомляв Житомир.info, 9 січня 2024 року у поліції Житомирської області повідомила про те, що на Житомирщині стартує проєкт «Офіцери Служби освітньої безпеки». Невдовзі розпочалося навчання для діючих правоохоронців, які заступатимуть на службу у закладах освіти у межах реалізації проєкту. Планували, що вже в січні варта безпеки з’явиться у 20 закладах освіти, насамперед у тих громадах, які знаходяться на кордоні з республікою білорусь.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: СОБ офіцер школа дитина учень школяр поліція охорона навчання освіта безпека 
Матеріали по темі