Події

Водію, який розпилив газовий балончик в автомобіль іншого керманича на одній з вулиць у Житомирі, присудили два роки іспитового терміну

26 January 2024, 12:57

Чоловік, який весною на світлофорі по вул. Театральній в Житомирі, розпилив газовий балончик у салон автомобіля водія, з яким напередодні у нього виник конфлікт, отримав два роки іспитового терміну та має сплатити 200 000 гривень моральної шкоди.

Відповідний вирок 25 січня опублікований Корольовським районним судом м. Житомира.

Як зазначається у справі, вранці 19 травня 2023 року по вул. Леха Качинського, неподалік супермаркету «ЕКО-маркет», між двома водіями виник конфлікт, внаслідок якого обвинувачений вирішив перекрити дорогу потерпілому та звернувся до останнього зі словами нецензурної лайки щодо ймовірного, як на його думку, порушення правил дорожнього руху.

Потерпілий, який перебував у автомобілі зі своєю дружиною, уникаючи конфлікту, покинули місце події. Однак обвинувачений почав переслідувати їх на своєму автомобілі Mitsubishi Outlander, створюючи аварійні ситуації та наражаючи на небезпеку інших учасників дорожнього руху.

Невдовзі, два автомобілі зупинилися на світлофорі. Через відкрите скло передніх правих дверцят свого автомобіля водій розпилив газовий балончик у салон автомобіля Opel Zafira. Потерпілий, як зазначають свідки, вибіг на дорогу до водійських дверцят обвинуваченого, але той, виїхавши на смугу зустрічного руху, залишив місце події.

Скриншот з вироку суду

В результаті, водій Opel Zafira отримав хімічні опіки обличчя ІІ ст, шиї та лівої верхньої кінцівки, а його дружина – хімічні опіки лівої частини обличчя І ст. та тильної поверхні обох кистей загальною площею 2-3%, які відносяться до легких тілесних ушкоджень з короткочасним розладом здоров`я.

Водія Mitsubishi Outlander суд визнав винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України (Хуліганство із застосуванням зброї чи предмета для нанесення тілесних ушкоджень) та призначити йому покарання у виді чотирьох років позбавлення волі з іспитовим строком два роки. Також обвинувачений має сплатити моральну шкоду в розмірі 100 тисяч гривень кожному потерпілому та матеріальну шкоду в розмірі 1 319, 23 гривень.

Скриншот з вироку суду

Зауважимо, що на вирок може бути подана апеляційна скарга до Житомирського апеляційного суду через Корольовський районний суд м. Житомира протягом тридцяти днів з моменту його проголошення.

Вирок набирає законної сили після закінчення вказаного строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо він не скасований, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Як повідомляв Житомир.info, у грудні 2023 року Корольовський суд призначив 3 роки обмеження волі чоловіку, який у кафе в центрі Житомира розпилив газовий балончик в офіцера громади.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд вирок водій газовий балончик газ конфлікт 
Матеріали по темі