Новини компаній

Радіатори пічки для авто: різновиди та основні несправності

29 January 2024, 14:47

У системі кондиціювання та опалення салону автомобіля одним із ключових елементів є радіатор пічки. З його допомогою готується оптимальний мікроклімат, коли потрібно нагріти салон чи охолодити в залежності від сезону. Але цей елемент має властивість зношуватися та виходити з ладу, тому тільки заміна дозволить відновити функціональність усієї системи обігріву.


Елемент дозволяє також регулювати температуру повітря в салоні, відводити зайве тепло, розподіляти потоки повітря та створювати комфортні умови у салоні. Плюс у тому, що радіатор пічки можна купити у різному виконанні та під кожну модель авто. Зробити це можна в інтернет-магазині Rooler, де є великий вибір пропозицій від різних виробників.

Різновиди радіаторів

Ці деталі можуть мати різне виконання, компонування та характеристики. Також виготовляються з різних матеріалів, що є однією з основних класифікацій для поділу на декілька видів:

  • Алюмінієві. Легкі пічки, мають хорошу теплопровідність, а також міцні і довговічні. Широко використовують за рахунок того, що можуть швидко відводити тепло;
  • Мідні. Через високу теплопровідність міді вона активно використовується при виготовленні радіаторів;
  • Пластикові. Бак пластиковий, але трубки таких радіаторів мідні або алюмінієві. Він простий у виробництві, недорогий та доступний;
  • Комбіновані. Моделі радіаторів, де використовується комбінація міді, алюмінію та пластику.

Бажано встановлювати такий вид радіатора, що рекомендується заводом-виробником. Для цього слід використовувати VIN-код автомобіля та вказати його у спеціальній формі, або вказати марку та модель авто, рік випуску та модифікацію.

Несправності радіаторів

Найчастіше тече теплообмінник у результаті корозійних процесів. Також можливі внутрішні засмічення через корозію внутрішніх компонентів, що впливає на погану циркуляцію антифризу і, як наслідок, радіатор не нагрівається до потрібної температури. Зовнішні засмічення також можливі, коли в фільтр потрапляє листя, пил та інший бруд. При недостатньому рівні фільтрації або відсутності самого фільтра це все потрапить у радіатор.

Де придбати радіатор печі?

Знайти великий набір запчастин можна в інтернет-магазині Rooler, де запропоновано чималий каталог з розділенням на категорії. Численні деталі мають опис та характеристики, актуальну ціну та фотографію для візуальної оцінки. Додаткова допомога завжди буде надана консультантами магазину.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: радіатор 
Матеріали по темі