Події

У жителя селища Житомирського району виявили понад сотню набоїв військового зразка, які він незаконно зберігав у сейфі

30 January 2024, 13:05

Житомирські поліцейські виявили нелегальні боєприпаси в оселі жителя Черняхівської громади.

Про це 30 січня повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області з посиланням на Житомирське районне управління поліції.

«29 січня інспектори сектору контролю за обігом зброї Житомирського райуправління поліції проводили перевірку дотримання вимог чинного законодавства власниками зброї у селищі Черняхові. Під час візиту до оселі 41-річного місцевого жителя правоохоронці встановили, що у своєму сейфі разом з мисливським карабіном він зберігав понад сотню набоїв військового зразка. Однак будь-яких документів необхідних для зберігання боєприпасів, чоловік правоохоронцям не надав», - йдеться в повідомленні.

Усі обставини правопорушення зафіксували поліцейські слідчо-оперативної групи Житомирського райуправління, які прибули за викликом колег.

Виявлене правоохоронці вилучили та скерували для проведення відповідних експертних досліджень.

Нині слідчі встановлюють походження набоїв у межах відкритого кримінального провадження. Попередня кваліфікація діяння - ч.1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України

Згідно з чинним законодавством за таке правопорушення передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Водночас правоохоронці нагадують: зброю, боєприпаси та вибухові речовини не можна зберігати без передбаченого законом дозволу.

Нагадаємо, 22 січня у поліції інформували, що у домоволодінні 57-річного жителя Брониківської громади. правоохоронці виявили близько пів кілограма порошкоподібної речовини, ймовірно, пороху, та кілька десятків набоїв. Законних підстав для зберігання таких речовин та предметів власник не мав. Виявлене поліцейські вилучили для направлення на експертне дослідження

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зброя боєприпас набої поліція 
Матеріали по темі