Новини компаній

При яких травмах лікарі рекомендують надягати бандаж на шию?

31 January 2024, 10:16

Після травм чи операцій на спині та шиї, задля фіксації м'язів та зняття напруги з них, лікарі рекомендують використовувати бандаж на шийному відділі. Такий ортопедний аксесуар як бандаж на шию забезпечує надійну фіксацію голови та шийно-плечового відділу. При використанні бандажу м'язи не рухаються збоку в бік або спереду назад, це в свою чергу запобігає появі додаткових травм.

Бандаж на шию лікарі рекомендують вдягати при:

  • Переломах або пошкодженнях шиї або хребців;
  • Радикуліті;
  • Остеохондрозі;
  • Розтягнення м'язів;
  • При загальних болях у шиї або затиску нервів.

Бандаж буде забезпечувати надійну фіксацію після операції або травми та блокуватиме рухливість м'язів. Також ця фіксація буде корисною, щоб закріпити корекцію після масажів та мануальної терапії які вже вдалося досягти. Для фіксації використовують бандажі такої міцності:

  • Жорсткі
  • Напівжорсткі
  • М'які

Бандаж м'якого типу виготовляють з поролону чи іншого еластичного матеріалу. Він забезпечуватиме фіксацію нижче підборіддя.

Бандажі середньої жорсткості виготовляються з фіброліту або полімерних матеріалів, їх використовують коли необхідно забезпечити середню підтримку та стабілізацію шийного відділу. В цих бандажах найчастіше є більші застібки які необхідні для регулювання ступеню підтримки.

Жорсткі бандажі виготовляються з оргскла чи пластику. Принцип роботи таких бандажів в наданні опори для підборіддя, обмеження поворотів голови та розслаблення м'язів шиї.

Скільки часу носити бандаж на шию може визначити тільки лікар. Кількість часу буде залежати від важкості травми та загального стану пацієнта. В середньому якщо в людині розтягнення м'язів, то бандаж одягають на тиждень, у випадку коли є забій, то на півтора-два тижні. Варто чітко дотримуватись визначеного лікарем періоду використання бандажу, адже якщо носити довше, то шия може навпаки боліти сильніше.

Бандаж для фіксації шийного відділу є лікувальним або профілактичним засобом при різних ступенях травмування. Забезпечуватиме фіксацію та розвантаження шейного відділу хребта, надаватиме помірний ефект зігрівання. Проте використовувати бандаж на регулярній основі не варто адже це може призвести до того що м'язи можуть стати слабшими і їм буде важко тримати навіть звичне навантаження без сторонньої допомоги. Зверніть увагу, що необхідно обирати бандаж виключно за розміром вашої шиї, якщо неправильно підібрати розмір, то можна додатково травмувати шию. Якщо використовувати бандаж не за розміром протягом тривалого часу, то можна спровокувати обструкцію дихання, підвищений артеріальний тиск, а також тиск у головному мозку. За розміром шийні бандажі для фіксації поділяються на дитячі та дорослі. Дитячі мають відмінності за висотою та розміром регулювання.

Щоб бандаж для шийного відділу приносив максимум користі, необхідно дотримуватись таких правил користування:

  • Слідкуйте за поставою, тримайте її рівною;
  • Щоб не ускладнювати фіксацію хребта в одному положенні не варто сідати на низькі пуфи та стільці, адже це викликає додаткове навантаження на шию та м'язи;
  • Не варто довго сидіти на одному місці, якщо цього дозволяє стан здоров'я, то варто потрохи прогулюватись;
  • Для сну обирайте пряме положення, лежачи на спині або на боці, при наявності травм не варто спати скрутившись.

Купити комір для шиї можна в салоні ортопедичних товарів Ортомедика, крім цього є інші варіанти товарів для підтримки опорно-рухового апарату. Перед покупкою варто звернути увагу на матеріал виробу, зручність носіння та кількість часу яку необхідно для використання бандажу. При необхідності визначитися з вибором, вам можуть допомогти наші спеціалісти які детально проконсультують стосовно того чи іншого товару. Обирайте тільки найкращі та якісні товари, наш каталог вам в цьому допоможе! Для зручності можна замовити товари в інтернет-магазині, або звернутись в стаціонарний магазин відділення яких є в багатьох містах України.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бандаж травма лікар 
Матеріали по темі