Новини компаній

5 переваг iPhone 13: перспективи використання смартфона 2022 року

31 January 2024, 10:21

Айфон 13 вийшов понад два роки тому. Для «яблучного» смартфона це солідний вік, адже оновлення асортименту відбувається щорічно. Водночас актуальність технічних характеристик не викликає сумнівів. Потужний процесор працює швидко та стабільно, оперативки вистачає для забезпечення плавної багатозадачності.

Перспективи в Apple iPhone 13 досить непогані: відразу після купівлі його можна оновити до IOS 17, а з часом буде доступна чергова версія операційки. Традиційно офіційна програмна підтримка забезпечується впродовж 5-6 років з моменту анонсу.

Головна перевага Айфона — ціна. Він дорожчий за єдиного бюджетника iPhone SE, але значно доступніший, ніж iPhone 14 та 15.

Приваблива зовнішність

Як і всі інші смартфони Епл, Айфон 13 — справжній красунчик. Він має форму акуратної плитки з трохи заокругленими кутами. Глянцева фінішна обробка «спинки» додає телефону естетичності. Бінчі кнопки лише трохи височіють над корпусом. Над клавішами гучності знаходиться мініатюрний перемикач для швидкого переходу в режим тиші.

Багата колірна палітра — для справжніх естетів:

  • Замість звичайного чорного — фірмовий Midnight. Це глибокий відтінок, у якого є щось від темно-синього та графітового.
  • Біла модель також не така проста, як здається на перший погляд. Starlight — це ніжний перламутр.
  • Червоний смартфон — підходить до всього. Його купівля — надійний спосіб долучитися до доброї справи.
  • Блакитний — яскравий, відразу впадає у вічі. З прозорим чохлом — ідеально.
  • Ніжно-рожевий — романтичний та привабливий. Можна носити без кейса, але дуже обережно.
  • Зелений — темний та стриманий. Для тих, кому набридла біла та чорна класика, але й надто яскраві кольори не до смаку.

Три варіанти пам’яті

Найкраще рішення для довготривалої експлуатації — Айфон 13 з накопичувачем на 512 Гб. Цього об’єму вистачає для зберігання софту та мультимедійного контенту майже без обмежень. Звісно, доведеться іноді підчищати «диск» та переносити великі непотрібні файли до хмарного сховища, але проблеми з дефіцитом місця для важливих даних навряд чи виникнуть.

256 Гб — середнячок, оптимальний за співвідношенням ціни та якості. Пам’яті вдосталь, проте й «Хмара» не завадить, адже розширити сховище за допомогою флешки неможливо.

128 Гб — мінімальний об’єм, який найменше підходить для довготривалої експлуатації. На ньому можна зупинитися, якщо власник переважно використовує функції зв’язку і зберігає мінімум файлів.

Зручний розмір

Базова «тринадцятка» якраз посередині між фаблетами та компактними смартфонами. Діагональ 6,1 дюйма — найзручніша для повсякденної експлуатації. Корпус завтовшки 7,6 мм ідеально лягає в руку. Дискомфорт виключений навіть за умови використання шкіряного чохла, який додає кілька міліметрів товщини та грамів 30-50 ваги.

Однією рукою можна змахувати сповіщення, переглядати віджети, набирати текст, викликати застосунки та виконувати інші дії. Довжини пальців вистачає, щоб дістатися до будь-якого куточка екрана.

Гарна камера

Система камер — це два об’єктиви з однаковою роздільною здатністю 12 Мегапікселів: основний ширококутний та додатковий ультра ширококутний.

Серед переваг:

  • Оптимізоване програмне та апаратне забезпечення,
  • ефективна оптична стабілізація,
  • 6 ефектів портретного освітлення,
  • нічний режим для фільмування за умови слабкого освітлення.

Гучний та чистий звук

Без додаткового оснащення Айфон звучить чудово. Парні стереодинаміки видають об’ємний звук з гнучкими налаштуваннями гучності. Висока якість аудіо відчувається не лише під час прослуховування музичних композицій. Потужні «випромінювачі» роблять комфортними телефонні розмови та дозволяють записувати аудіоповідомлення без спотворення голосу.

Купити тринадцятий Айфон у 2024-ому варто, якщо в планах на найближчі 2 роки немає оновлення телефона. Якщо ж девайс потрібен років на чотири, краще зупинитися на останній новинці — iPhone 15. Базовий чи флагманський обрати — залежить від вимог до «заліза».

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: айфон 
Матеріали по темі