Здоров'я

Попіклуйтеся про свою спину вчасно

6 February 2024, 09:41

Поставте собі чесне запитання: як моя спина?Скільки часу скутість та біль вже зі мною? Скільки ще мені пити ці ліки, щоб вона перестала боліти, «стріляти» чи нити?

Помірний чи різкий біль, скутість, оніміння кінцівок, стрибки артеріального тиску чи запаморочення, які виникають від навантажень чи тривалої роботи сидячи, наче й звичні для багатьох людей речі, але для чого терпіти біль місяцями чи й роками, якщо причину можна вилікувати?

Адже гострий біль сам не пройде, вживаючи знеболювальні препарати, ми лише маскуємо наслідки, а варто взятися за пошук причини.

Перш за все, почати можна з того, щоб зробити своє робоче місце комфортнішим. Для цього варто спробувати підібрати зручніший стілець, підняти або відрегулювати крісло та монітор, замінити стару «мишку» на сучаснішу. Адже велику частину свого життя ми проводимо саме на роботі, тож варто докласти трішки зусиль і додати більше комфорту для вашої спини та здоров’я загалом.

Для здоров’я вашої спини важливо привчити себе робити прості вправи або зайнятися безпечним спортом, який буде позитивно впливати на ваше самопочуття та хребет. Підберіть ті заняття, які будуть викликати у вас позитивні емоції. Адже не варто займатися спортом через силу. Прості вправи також можуть полегшити ваш стан здоров’я та стануть чудовою профілактикою захворювань спини.

Однак, якщо біль у спині суттєво впливає на ваше самопочуття та якість життя, варто невідкладно звернутися до лікаря-вертебролога. Фахівець зможе знайти та вилікувати першопричину вашого спинного болю, попереку чи руках та порекомендувати ті вправи, які будуть корисні саме вашій спині й не призведуть до надмірних навантажень на хребет. Адже інколи проблему легше попередити, ніж усунути.

На жаль, біль у спині може сигналізувати про серйозні проблеми зі здоров’ям. Щоб цього уникнути, варто один-два рази на рік робити профілактичні огляди у лікаря-вертебролога. Вчасна фахова діагностика допоможе запобігти хворобам хребта або вилікувати наслідки спинного болю для вашого здоров’я.

Лікаря-вертебролога слід обирати за наступними критеріями:

  • Використовує доказові методи,
  • Індивідуально планує лікування кожного пацієнта,
  • Регулярно проходить навчання,
  • Лікує причину виникнення болю, а не сам біль.

Що станеться, якщо тривалий час «миритися» з болем?

Хребет – це складний механізм, порушення в якому можуть мати складніші наслідки:

  • Головний біль, запаморока,
  • Панічні атаки,
  • Біль в грудях,
  • Біль в кінцівках,
  • Заніміння або слабкість кінцівок,
  • Кили міжхребцевих дисків.

Звертайтеся планово до лікарів при виникненні болю, а не чекайте, коли візит стане терміновим!

Записатися на консультацію до лікаря-вертебролога можна телефоном:

0800 305 860 або безпосередньо у клініці «Відновлення» за адресою м. Житомир, вул. Любарська, 4.

Сайт медичного центру: https://vidnovlennya.center/
Сторінка у FB:
https://www.facebook.com/Vidnovlennia

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: спина біль у спині Відновлення веретбролог у Житомирі хребет лікування болю у спині у Житомирі лікар вертебролог  
Матеріали по темі