Влада

Набув чинності ухвалений в жовтні минулого року закон, який спрощує списання військового майна

8 February 2024, 11:25

Набуває чинності важливий закон, який спрощує процедури списання військового майна.

Про це 8 лютого 2024 року повідомляє пресслужба Міністерства оборони.

Згідно з нормами нового Закону, командири військових частин отримують реальні повноваження списувати під час дії воєнного стану військове майно своїм наказом (крім зброї) вартістю за одиницю військового майна або за одним актом вартістю до 1 700 000 гривень без затверджень та погодження з посадовими особами вищих рівнів, правоохоронними органами чи спеціальним правоохоронним формуванням у складі Збройних Сил України.

«Це значно зменшує бюрократію та робить процедури простішими та прозорішими», – наголосив Рустем Умєров.

Зазначається, що Міністерство оборони вже завершує підготовку пропозицій підзаконних актів, які повністю реалізують норми закону.

«Не пізніше ніж за тиждень всі технічні питання для спрощення відповідних процедур будуть вирішені», - йдеться у повідомленні.

Довідка: законопроєкт про внесення змін до статті 4 Закону України «Про правовий режим майна у Збройних Силах України» щодо спрощення процедури списання військового майна був зареєстрований у Верховній раді 13 вересня 2023 року, прийнятий 10 жовтня 2023 року і майже два місяці чекав підпис президента. 6 лютого 2024 року закон був повернутий до парламенту з підписом президента і цього ж дня опублікований в газеті «Голос України», набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Скриншот із закону

Як повідомляв Житомир.info, Верховна рада 6 лютого 2024 року затвердила укази президента Володимира Зеленського про продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації ще на 90 днів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: закон Міноборони майно списання ЗСУ МО 
Матеріали по темі