Влада

Минулого року працівники Укртрансбезпеки перевірили у Житомирській області 9,5 тисяч транспортних засобів, виписали штрафів на 13 млн грн

8 February 2024, 15:27

За результатами здійснення рейдових перевірок (перевірок на дорозі) протягом 2023 року посадовими особами Відділу державного нагляду (контролю) у Житомирській області перевірено 9506 транспортних засобів.

Про це йдеться в інформації, наданій 8 лютого 2024 року Житомир.info

«Виявлено 1871 порушення вимог законодавства про автомобільний транспорт, загалом складено 1845 актів проведення перевірок додержання вимог законодавства про автомобільний транспорт під час здійснення перевезень пасажирів і вантажів автомобільним транспортом, 24 протоколи про адміністративні правопорушення. Винесено 5 постанов стосовно вантажовідправників за внесення відомостей про масу або габарити вантажу до товарно-транспортної накладної, що не відповідають фактичним даним», - йдеться у повідомленні.

За результатами розгляду справ про порушення вимог законодавства України про автомобільний транспорт, відповідальність за які передбачена ст. 60 Закону України «Про автомобільний транспорт», винесено 1376 постанов про застосування адміністративно-господарських штрафів на загальну суму понад 13 млн 045 тис. грн, сплачено до державного бюджету понад 11,59 млн грн.

«Одними з найбільш поширених порушень є: здійснення перевезень вантажів без товарно-транспортної накладної оформленої відповідно до вимог ст. 48 Закону України «Про автомобільний транспорт»; порушення режиму праці та відпочинку водіїв в частині відсутності протоколу перевірки та адаптації тахографа, відсутності особистої картки водія, невикористання особистої картки водія тощо», - інформують в Укртрансбезпеці.

Відділом державного нагляду (контролю) в Житомирській області спільно з працівниками обласного управління патрульної поліції здійснювалися рейдові перевірки з метою запобігання аварійності на автомобільному транспорті загального користування та контролю за дотриманням автомобільними перевізниками вимог безпеки перевезень. В 2023 році з метою з підвищення безпеки дорожнього руху було проведено профілактичні заходи:

з 15 по 21 травня 2023 року – «Тиждень безпеки дорожнього руху»;

з 4 по 31 серпня 2023 року – комплекс профілактичних заходів на пасажирському автомобільному транспорті «Автобус – 2023»;

з 13 по 19 листопада 2023 року – «Тиждень безпеки дорожнього руху»;

з 27 листопада по 21 грудня 2023 року – комплекс профілактичних заходів на пасажирському автомобільному транспорті «Перевізник зима».

Нагадаємо, в грудні 2023 року під час проведення заходів «Перевізник зима» лише за декілька тижнів було виявлено понад 40 порушень.

Як повідомляв Житомир.info, за січень-вересень 2023 року відділ Укртрансбезпеки у Житомирській області перевірив 7226 транспортних засобів та виявив 1350 порушень вимог законодавства про автомобільний транспорт.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Укртрансбезпека перевірка транспорт протокол перевезення водій вантажівка дорожній рух штраф 
Матеріали по темі