Новини компаній

Бойлери – універсальне та практичне джерело теплої води

9 February 2024, 15:53

Нагрів води в житлових та нежитлових приміщеннях можливий різними способами, але один із найпростіших та практичних варіантів – це використання бойлера. Ще його називають водонагрівачем, адже його функціонал полягає в тому, щоб нагріти воду до заданої температури та зберігати її в баку, щоб при необхідності користувач міг відкрити кран і відразу отримати гарячу воду.


Техніка коректно працює при різних напорах води та зберігає її теплою протягом тривалого часу за рахунок теплоізоляції бака. Ознайомитись з різними варіантами виконання бойлерів можна тут https://vencon.ua/catalog/bojlery, де є пропозиції від багатьох відомих виробників зі світовим ім'ям. По кожному з них є детальний опис та технічні характеристики як інструмент наочного вибору.

Матеріал бака

Експлуатаційний термін залежить від матеріалу виготовлення ємності. Сьогодні виробники застосовують такі матеріали:

  • Нержавіюча сталь. За рахунок додавання хрому збільшується стійкість до корозії. Один із недоліків – ймовірність протікання на швах, але застосовуються додаткові захисні шари, роблячи бак довговічним;
  • Сталь із титановим напиленням. Матеріал витримує механічну дію та температурні перепади. Також він стійкий до утворення мікроорганізмів та відшаровування з часом;
  • Сталь із покриттям з емалі. Підвищена стійкість та захист від корозії, не боїться перепадів тиску;
  • Сталь із склокерамічним покриттям. Без проблем очищується та не збирає бруд, витримує високі термічні навантаження та температурні перепади.

У середньому максимальний діапазон температур становить від 75 до 90 градусів, але деякі моделі можуть нагрівати воду до 100 градусів. На сайті vencon.ua є можливість ознайомитися з усім асортиментом і зробити вибір на користь конкретної моделі. На всі ємності є гарантія від виробника.

Об'єм бака

Визначається кількістю користувачів. Бойлера на 10-15 літрів достатньо, щоб помити руки та невелику кількість посуду. Бойлера на 30 літрів достатньо для квартири, де одна людина або для невеликого офісу, гаража і навіть СТО, де працює 1-2 особи.

Моделі на 50 літрів підходять для невеликої родини, коли вода використовується для кухні та ванної кімнати. Великі обсяги 80-100 літрів використовуються сім'ями з дітьми. Для великих приватних будинків або промислових об'єктів потрібний бак на 150 літрів.

Особливості бойлерів

Деякі моделі доповнюються функцією автоматичного перезапуску після вимкнення живлення, а також можуть мати дистанційне керування за допомогою Wi-Fi. Для додаткової зручності, крім тумблерів для вказівки температури води, бойлери мають дисплей, де відображається фактична температура, час та коди помилок.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бойлер 
Матеріали по темі