Суспільство

За три зрубані дерева у громаді біля Житомира чоловіку присудили штраф майже 17 тис. грн

14 February 2024, 15:57

Чоловіку, який у березні 2023 року вирубав три дерева на території Станишівської громади, присудили штраф майже 17 тисяч гривень.

Про це 14 лютого повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«У березні 2023 року на території Станишівської територіальної громади Житомирського району державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу було зафіксовано факт незаконної порубки дерев.На особу, яка вчинила правопорушення, жителя с. Слобода-Селець, було складено протокол про адміністративне правопорушення, відповідно до змісту якого вбачається, що він 07.03.2023 року на території Станишівської ОТГ знищив 3 дерева, чим порушив ст. 10 Закону України «Про рослинний світ»», - йдеться у повідомленні.

Внаслідок скоєного правопорушення державним інтересам, зокрема її навколишньому природному середовищу, була завдана шкода, сума якої, за розрахунками Інспекції, склала 16 963,67 грн.

Оскільки у добровільному порядку завдані збитки не були відшкодовані у зазначені терміни, Інспекція звернулася до суду з позовом, в якому просила стягнути з відповідача на користь держави суму завданих збитків внаслідок незаконного знищення дерев.

Позовну заяву Державної екологічної інспекції Поліського округу до порушника природоохоронного законодавства про відшкодування шкоди суд задовольнив.

7 лютого 2024 року Житомирським районним судом прийнято рішення стягнути з відповідача на користь держави в особі Станишівської сільської ради Житомирського району Житомирської області суму завданих збитків внаслідок порубки дерев у розмірі 16 963,67 грн.

Нагадаємо, 12 лютого правоохоронці встановили двох причетних, які на території лісгоспу Житомирської області вирубали понад 9 кубометрів лісу.

Як повідомляв Житомир.info, 7 лютого 2024 року правоохоронці виявили DAF з нелегальними березовими колодами на околиці Житомира. За кермом транспортного засобу перебував 61-річний містянин. Належних документів для підтвердження законності вантажу керманич автівки поліцейським не надав.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ліс дерево деревина порубка Станишівка збитки Станишівська громада екоінспекція 
Матеріали по темі