Новини компаній

iPhone 15 Pro Max: корисні фішки з новою iOS 17

15 February 2024, 16:41


Коли у вересні 2023 року відбувалася презентація новітньої лінійки Айфон 15, увага глядачів була зосереджена на технічних особливостях та відмінностях від попередніх серій смартфонів Apple. Так, якщо ви купуєте флагманську модель iPhone 15 Pro Max, на собі відчуєте усі його переваги:

  • найпотужніший процесор у своєму класі – Apple A17 Pro, що працює на 30 відсотків ефективніше у порівнянні з Apple A16 Bionic;
  • тетрапризма та оптичний 5-кратний зум без спотворення якості фото;
  • Action Button – кнопка, яку можна запрограмувати на запуск тих чи інших сценаріїв;
  • тонший та міцніший матеріал – титанові рамки, завдяки котрим iPhone 15 Pro Max став легшим, тоншим та більш вишуканим.

Але одночасно з виходом iPhone 15 компанія запропонувала і нову версію операційної системи iOS, котру можна встановити й на деякі моделі Айфон попередніх років, починаючи з iPhone X. Які ж нові та корисні фішки доступні власникам Айфон 15 Про Макс та інших пристроїв Apple, що підтримали оновлення до iOS 17?

Кнопка Дії допоможе розпізнати музику

Знайома ситуація, коли чуєте пісню чи мелодію, яка здається знайомою, але точно не можете згадати, хто її виконує. Кнопка Дії має багато функцій:

  • увімкнення ліхтарика;
  • запис голосових повідомлень і нотаток;
  • керування камерою;
  • швидке відкриття будь-яких додатків тощо.

Але якщо ви купили iPhone 15 Pro Max або iPhone 15 Pro, кнопка дії в інтеграції з Shazam допоможе розпізнавати мелодії. Утримуючи цю кнопку ви можете активувати додаток Shazam, ярлик якого з’явиться на динамічному острівці. Програма швидко повідомить вам, яку назву має пісня, яку ви чуєте. Дуже зручно та легко.

Створення папок з додатками за один раз

Іноді виникає бажання навести лад на робочому столі та в меню смартфона. Якщо у вас iPhone 15 Pro Max, або інший Айфон з iOS 17, організувати додатки можна дуже швидко, причому створивши одну папку з купою застосунків за один раз.

Ви маєте змогу перемістити добірку вибраних додатків до однієї папки. Для цього треба лише визначити папку, котру бажаєте створити. А потім просто виділіть додатки та перетягніть їх усі разом до нової папки.

Обмеження зарядки до 80%

Один зі способів зберегти батарею від зношування – це заряджати її лише до 80%. В iOS з'явився параметр, який дозволяє це робити. Щоб активувати його, відкрийте "Налаштування" > "Акумулятор" > "Стан та заряджання акумулятора". Далі натисніть “Оптимізація зарядки” і встановіть граничний показник 80%.

Зазначимо, аби ще краще вберегти батарею від зносу, не розряджайте її повністю до нуля відсотків. Краще зайвий раз поставити iPhone 15 Pro Max на зарядку, якщо він розрядився до 40 чи 30 процентів.

Які ще є фішки на Айфон 15 Про Макс з iOS 17

Розробники пропонують користувачам все більше нових функцій:

  1. Відтворення фонових звуків дощу, вітру, водоспаду простим потрійним натисканням на бічну кнопку;
  2. Переклад тексту за допомогою камери – наведіть об’єктив на текст, натисніть на піктограму з трьома лініями у квадраті. Текст можна не лише перекласти, а й скопіювати, змінити формат, вставити у повідомлення тощо;
  3. Обрізування та кадрування фото – ви можете робити це дуже просто з кожною фотографією, збільшуючи або зменшуючи її розмір, вирізаючи основне зображення, змінюючи співвідношення сторін;
  4. Завантаження офлайнових карт Apple;
  5. Розшифрування ярликів на одязі для правильного прання та прасування.

Крім того, логотип на задній кришці – це не просто гарна емблема. Його також можна запрограмувати для виконання скриншотів або запуску диктофона. Щоб скористатися цією можливістю, необхідно увійти до Налаштувань та обрати одну з наведених функцій: "Налаштування" > "Доступність" > "Дотик", а потім "Торкніться задньої панелі".

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Айфон 15 Про Макс iOS 17 телефон айфон iPhone iPhone 15 Pro Max  
Матеріали по темі