Події

Зазіхнули на святе: правоохоронці шукають причетних до викрадення церковних дзвонів у селі Житомирського району

19 February 2024, 17:28

У селі Горбулів Житомирського району невідомі викрали церковні дзвони, поліцейські встановлюють причетних до правопорушення.

Про це 19 лютого повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«Уранці 17 лютого до поліції звернулася староста храму, що у селі Горбулеві Черняхівської громади, та повідомила про зникнення чотирьох дзвонів з приміщення місцевої церкви. На місці події працювала слідчо-оперативна група Житомирського районного управління поліції. Правоохоронці зафіксували всі обставини діяння та вилучили наявну слідову інформацію. Встановлено, що востаннє викрадене майно місцеві жителі бачили понад місяць тому», - йдеться в повідомленні.

Нині поліцейські проводять необхідні заходи для встановлення причетних осіб та місце знаходження викраденого майна в межах відкритого кримінального провадження. Попередня кваліфікація події – ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) КК України.

Правоохоронці звертаються до громадян з проханням: якщо ви стали свідками чи очевидцями цього діяння, або володієте додатковими відомостями, які будуть корисними для встановлення причетних до крадіжки осіб, повідомте за телефонами (0412) 40-74-75, 40-73-04, (098) 043-36-62 або «102» чи зверніться до Житомирського районного управління поліції за адресою: м. Житомир, вул. Лесі Українки, 17.

Нагадаємо, у ніч 23 вересня 2022 року невідомі, зламавши двері проникли до храму, обікрали та підпалили Пантелеймонівський храм, що на території другої міської лікарні Житомира. Зокрема, злочинці забрали кошти, наперсний хрест настоятеля та підпалили алтар.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: крадіжка церква церковні дзвони поліція крадій злодій Горбулів 
Матеріали по темі