Новини компаній

Пилосос для басейну: види, як вибрати

28 February 2024, 10:34

Щоб плавання в басейні було приємним та корисним, потрібно виконувати дві важливі умови: регулярно очищати воду хімією та забезпечувати якісну роботу фільтрації. Хімія для басейну знезаражує воду, знищує віруси та водорості. Фільтрування забезпечує очищення води від механічних забруднень. Але що робити з більшим сміттям? Та як прибрати наліт, що поступово з’являється на поверхні будь-якого басейну? З цією проблемою допоможе впоратися ручний та робот пилосос для басейну. Він якісно чистить чашу, прибирає наліт та велике сміття з дна басейну: гілки, листя, каміння, пісок. Цей пристрій також звільняє від малоефективного ручного прибирання такими аксесуарами, як сачки та щітки.

Пилососи розрізняються за принципом роботи – це:

  • Ручні моделі
  • Роботи

Розгляньмо детально кожен тип цього корисного пристрою, порівнюючи особливості та відмінності.

Ручний пилосос

Ручні моделі складаються з корпусу, де знаходиться фільтр для забору сміття, насадки для прибирання та штанги для ручного управління. Переваги цих пристроїв:

  • Невеликий розмір
  • Мала вага

Прикріпіть штангу до пилососа, опустіть пристрій у воду та увімкніть. Ручним пилососом легко керувати: просто тримайте штангу та переміщуйте пристрій площею басейну.

У різних моделях фільтри пилососів можуть бути кошиком для великого сміття, мішком або картриджем для дрібних забруднень. Також є моделі з подвійною фільтрацією, наприклад, як у Kokido Voltera. У таких моделях передбачено два фільтри для забору великих забруднень та тонкої фільтрації. Це робить прибирання ще ефективнішим.

Робот-пилосос

Роботи-пилососи користуються популярністю серед власників усіх видів басейнів через головну перевагу – людині нічого не потрібно робити. Пилосос працює самостійно, достатньо під’єднати робот до електромережі.

Пристрої мають ємності з фільтром для забору бруду, а пересуваються поверхнею чаші завдяки валикам. Гумові валики підходять для лайнерного облицювання, валики з піноматеріалу прибирають всі типи покриттів.

Чим вище потужність пилососа, тим сильніше він буде всмоктувати сміття. Також серед роботів-пилососів є моделі, які:

  • Самостійно прокладають лінію руху, що робить прибирання ще ефективнішим.
  • Програмують час та цикли очищення.
  • Керуються на відстані зі смартфона Wi-Fi або Bluetooth.

Наприклад, для очищення приватних басейнів площею до 80 м² ідеально підходить Hayward Tigershark QC. Продуктивність пристрою становить 17 м³/год. Пилосос рухається зі швидкістю 18 м/хв та за півтори години якісно прибирає всю площу басейну, враховуючи ватерлінію, дно та стіни.

Пристрій визначає форму басейну та рухається запрограмованою лінією. Це дозволяє ретельно прибрати всю площу басейну, враховуючи кути та виступи.

Завдяки пінним валикам, пилосос універсальний та підходить для прибирання будь-якого покриття.

Фільтр пристрою має 2 картриджі та збирає сміття розміром до 5 мікронів, навіть плісняву та мул.

Який пилосос для басейну обрати?

Ручні пилососи більше підходять для каркасних та надувних виробів. Вибирайте модель пилососа з огляду на об’єм басейну:

  • До 20 м³ – Telsa 05, 10, 15
  • Від 20 до 35 м³ – Telsa 30, 50, Voltera 25
  • Від 35 м³ – Telsa 80 чи моделі бренду Watertech

Рекомендуємо також звернути увагу на:

  • Наявність штанги в комплекті та її довжину.
  • Форму насадок: вибирайте пилососи із кутовими насадками для прямокутних басейнів, з круглими насадками – для круглих басейнів.

Також зважайте на час роботи батареї: його має бути було достатньо для швидкого прибирання всієї площі басейну.

Роботи-пилососи є ідеальним варіантом для прибирання стаціонарних резервуарів середніх та великих розмірів. При виборі роботизованого варіанту враховуйте:

  • Продуктивність
  • Довжину мережевого кабелю
  • Матеріал валиків

Правильно підібраний пилосос підтримує чистоту басейну протягом усього сезону купання та заощаджує ваш час та кошти.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пилосос басейн 
Матеріали по темі