Події

Перевіряли причетність до наркозлочинів: вдома у 48-річного жителя громади Житомирської області знайшли гранати та підривачі

28 February 2024, 17:04

оліцейські вилучили боєприпаси у жителя Бердичівського району. 27 лютого правоохоронці провели санкціонований обшук за місцем проживання 48-річного жителя Райгородоцької громади. Працівники відділу превентивної діяльності Бердичівського райвідділу поліції перевіряли відомості про причетність чоловіка до незаконних оборудок з наркотиками. У результаті слідчих дій у будинку поліцейські виявили два предмети, схожих на гранати та три підривачі.

Про це 28 лютого повідомляє Бердичівський районний відділ поліції.

«Боєприпаси вилучили та направили на експертне дослідження. Правова кваліфікація події - ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) ККУ. Поліцейські з’ясовують походження заборонених предметів та мету, з якою чоловік їх зберігав. Відповідно до чинного законодавства чоловікові може загрожувати позбавлення волі строком від 3 до 7 років», - йдеться в повідомленні.


Фото: Бердичівський районний відділ поліції

Водночас поліцейські вкотре наголошують: необережне поводження зі зброєю та боєприпасами можуть призвести до фатальних наслідків. Тож у разі виявлення таких предметів на мирних територіях необхідно одразу ж повідомити до поліції або органів влади для їх безпечного вилучення.

Нагадаємо, 25 лютого оперативники відділення поліції № 3 (м. Радомишль) Житомирського райуправління затримали в одному з сіл громади місцевого жителя одразу ж після того, як він продав вогнепальну зброю та боєприпаси. У лісі неподалік свого дому 41-річний чоловік продав гвинтівку та понад два десятки набоїв до неї. За «товар» він отримав від покупця 20 тисяч гривень. А напередодні поліцейські задокументували, як він продавав ручну гранату Ф-1 та набої калібру 7,62 мм.

Як повідомляв Житомир.info, 26 лютого 2024 року поліція інформувала, що під час санкціонованого обшуку в оселі 31-річного містянина правоохоронці виявили два предмети, схожих на гранати. Боєприпаси чоловік зберігав просто в тумбочці в одній з кімнат квартири. А 37-річний житель Новогуйвинської громади у господарському приміщенні заховав близько сотні набоїв.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: граната підривач поліція обшук  
Матеріали по темі