Суспільство

Юрій Калітвінцев прийняв рішення піти у відставку, - президент житомирського ФК «Полісся»

11 March 2024, 16:28

Президент ФК «Полісся» Геннадій Буткевич прокоментував останні чутки щодо зміни головного тренера команди.

Відповіді на актуальні запитання 11 березня оприлюднила пресслужба футбольного клубу.

Геннадію Владиславовичу, навколо клубу нині багато чуток щодо зміни тренера, як ви можете прокоментувати це?

Юрій Миколайович Калітвінцев прийняв рішення самостійно піти у відставку. Це було надважке для нього рішення, так само і для мене — погодити його. Юрій Калітвінцев — людина, яку я надзвичайно поважаю. З кожним роком нашої співпраці ця повага ставала тільки сильнішою. У нас сформувалися тісні і довірчі стосунки, які я дуже ціную і ніколи не забуду того, що він зробив для футбольного клубу «Полісся».

Як ви оціните період роботи Юрія Миколайовича на посаді головного тренера?

Юрій Калітвінцев — людина-епоха в історії житомирського футболу. Влітку 2021 року, коли Юрій Миколайович прийняв мою пропозицію очолити команду, розпочалася нова найуспішніша епоха в історії ФК «Полісся». Ми разом пройшли початок повномасштабної війни. Я можу з упевненістю сказати, що в той момент саме Калітвінцев зберіг склад. Попри постійний інтерес до наших гравців в той період, ніхто не залишив клуб. Разом з ним тоді ми пройшли дуже велике випробування. І цим складом гравців він виграв Першу лігу і вивів команду в Премʼєр-Лігу. І за це історичне досягнення ми маємо подякувати саме Юрію Миколайовичу.

Амбітна, досвідчена та сильна характером людина. Тренер, який створив команду-чемпіона. Тренер, який вперше вивів «Полісся» до півфіналу Кубка України. Це назавжди в історії житомирського футболу. Як можна ставитися до такого тренера? Лише з великою вдячністю та повагою.

Як ви особисто сприйняли рішення тренера про відставку?

Зізнаюся — дуже важко. З початку 80-их років я почав керувати людьми, обіймав на життєвому шляху різні керівні посади. Я дуже добре розумію, наскільки важко знайти достойних, чесних та мужніх людей. Найскладніше для мене — це розлучатись з людьми. Тому для мене зараз дуже складний момент. Разом з Юрієм Калітвінцевим ми пройшли довгий і складний шлях. На його плечі впало надзвичайне навантаження. Після потрапляння в УПЛ, окрім тренувального процесу, через нього проходили численні прізвища новачків, він мав брати на себе всю відповідальність за кожного, кого він оцінював і затверджував. Так відбувалося з кожним, хто приходив та з кожним, хто йшов.

Взагалі за весь період нашої співпраці він завжди знаходив розумні рішення та достойно справлявся з усіма труднощами. Але зараз, за його словами, він відчуває втому і не може підвести команду, тому рішення про відставку Юрія Миколайовича одне з найскладніших як для нього так і для мене.

Але я хочу запевнити всіх вболівальників, що клуб продовжує динамічно розвиватися. У нас формується структура спортивного блоку, яку віднедавна очолює спортдиректор Володимир Тесля. Також створено відділ скаутингу під керівництвом Анатолія Волкова. Велику допомогу клубу надав за цей час Вадим Шаблій, за що я йому дуже вдячний і ми продовжимо цю співпрацю. В той самий час ми також відкриті до роботи з усіма агентами та агенціями.

Як клуб функціонуватиме далі після відставки?

Юрій Калітвінцев мав мою повну довіру, тому ми не готувалися до зміни тренера. Через стрімкі події ми вирішили призначити в.о. головного тренера. Його буде представлено команді у вівторок, 12 березня.

Зʼявилися чутки, що команду може очолити іноземний фахівець?

Виконуючим обовʼязки призначено Сергія Шищенко. При всій повазі до іноземних тренерів я вважаю, що Полісся має очолити саме український спеціаліст. В нас багато талановитих фахівців Вернидуб, Скрипник, Ротань, Ребров, Григорчук і хотів би щоб до цієї команди фахівців доєднався і Шищенко.

Наостанок, що ви хотіли б сказати вболівальникам ФК «Полісся»?

Перш за все, я вдячний кожному вболівальнику, тим хто любить і вірить в команду. Я це дуже ціную. Я відчуваю, що ми заборгували вболівальникам за останні результати і обіцяю — клуб докладе всіх зусиль, щоб повернути цей борг вболівальникам.

Нагадаємо, 10 березня з’явилася інформація, що головний тренер житомирського ФК «Полісся» Юрій Калітвінцев найближчим часом втратить роботу.

Як повідомляв Житомир.info, 25 лютого 2024 року житомирське «Полісся» зіграло внічию із львівським «Рухом»: рахунок гри 1:1. У грі 1 березня футбольний клуб «Полісся» 1 березня на останніх хвилинах матчу програв черкаському «ЛНЗ», а 9 березня у домашньому поєдинку поступився ФК «Олександрія» з рахунком 1:2.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ФК "Полісся" футбол звільнення тренер Калітвінцев Буткевич 
Матеріали по темі