Новини компаній

Лазерне лікування ерозії шийки матки

11 March 2024, 17:10

Вапоризація – це лазерне лікування ерозії шийки матки, спрямоване на випаровування патологічних тканин. Вона дозволяє точково впливати виключно на змінені структури, зберігаючи при цьому цілісність здорових. Для цього використовується високотемпературна дія.

Суть методики та показання до проведення

Вапоризація – це лазерне лікування ерозії шийки матки, спрямоване на випарювання патологічних тканин. Вона дозволяє точково впливати виключно на змінені структури, зберігаючи при цьому цілісність здорових. Для цього використовується високотемпературна дія.

Лазерну вапоризацію рекомендовано проводити у таких ситуаціях:

  • ранні етапи формування ерозії шийки матки;
  • неглибокі осередки патологічного процесу;
  • несуттєві зміни структури тканин;
  • доброякісний процес без підозри на онкологію.

Для того, щоб можна було ефективно провести лазерне припікання ерозії, важливо проходити регулярні гінекологічні огляди. Вони стають секретом успішного лікування, адже на ранніх стадіях хвороба може не давати себе знати видимими симптомами і розвиватися потай.

Особливості підготовки та проведення процедури

Для того, щоб призначити лазерну вапоризацію, жінка повинна пройти комплексну діагностику, яка включає обстеження в гінекологічному кріслі, кольпоскопію, лабораторні дослідження. За їх результатами встановлюється діагноз та визначається доцільність припікання лазером.

Сама процедура виконується без переміщення жінки у стаціонар за такою схемою:

  • розміщення пацієнтки у гінекологічному кріслі;
  • обробка статевих органів антисептиком;
  • змащування шийки матки розчином Люголя для підсвічування патологічних структур;
  • введення лазерного приладу у піхву та підведення до шийки матки;
  • обробка патологічних ділянок лазерним променем.

Залежно від обсягу оброблюваних тканин процедура може тривати тридцять-сорок хвилин. Після її проведення пацієнтці не потрібно залишатись у клініці, вона може вирушити додому для подальшого відновлення.

Відновлення після вапоризації

Поява незначних кров'янистих виділень із піхви є нормальною реакцією на лазерну вапоризацію. На 3-4-й день вони проходять, а для загоєння тканин потрібно до одного місяця. У цей час слід утриматися від інтимної близькості, використання вагінальних тампонів, купання у відкритих водоймах, спринцювання, серйозного фізичного навантаження.

Через кілька місяців після вапоризації проводиться контрольна кольпоскопія, щоб оцінити ефективність процедури і прийняти рішення про подальші дії. При виявленні ерозії шийки матки на ранній стадії позбавитися патологічних тканин можна за одну процедуру. Вапоризація не впливає на фертильність жінки, її здатність зачати та виносити дитину, що робить її не лише ефективною, а й безпечною процедурою.

Джерело: сайт bilyak.com.ua

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вапоризація лазер лікування гінекологія 
Матеріали по темі