Події

Купував харчі, алкоголь та інші речі за чужий кошт: житомирянину загрожує ув’язнення за незаконний шопінг

13 March 2024, 16:03

Житомирські поліцейські повідомили житомирянину про підозру через шопінг чужим коштом.

Про це 13 березня повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«Слідчі поліції зібрали докази причетності чоловіка до привласнення платіжного засобу та крадіжки коштів з рахунку. На початку лютого 48-річна містянка повідомила поліцейських про зникнення її банківської картки та грошей. За словами потерпілої, з рахунку було викрадено близько 15 тисяч гривень. Оперативники Житомирського районного управління поліції провели низку розшукових заходів та встановили причетного до правопорушення. 32-річний житомирянин визнав свою провину в учиненому та розповів, що розраховувався за допомогою чужої банківської картки безконтактним способом, що не вимагало пін-коду. Він купував харчові продукти, алкоголь та інші речі в магазинах міста», - йдеться в повідомленні.

Крім того, встановлено, що чоловік раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за користування чужою банківською карткою. Тоді йому судом було обрано покарання, не пов’язане з позбавленням волі.

Нині слідчі Житомирського районного управління поліції інкримінують фігурантові вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) та ч. 1 ст. 357 (Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження) КК України.

За вчинені правопорушення підозрюваному загрожує ув’язнення від 5 до 8 років.

Правоохоронці інформують: знайдені банківські картки можна принести до найближчої фінансової установи або до відділку поліції, чи зателефонувати за номером, вказаним на платіжному засобі до банку й повідомити про знахідку.

У разі втрати вашої банківської картки — негайно зателефонуйте на гарячу лінію фінансової установи й заблокуйте можливість її використання.

Нагадаємо, на початку лютого 2024 року 50-річна житомирянка звернулася до поліції та розповіла про крадіжку її банківської картки й спустошення рахунку. Правоохоронці встановили причетну до крадіжки. Нею виявилася 39-річна колега потерпілої. Жінка визнала свою провину в учиненому та розповіла, що знайшла чужу банківську картку й вирішила нею одразу ж скористатися. Упродовж трьох годин шляхом безконтактного розрахунку у різних магазинах міста вона витратила близько 6 тисяч гривень

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: крадіжка картка гроші банківська картка шопінг 
Матеріали по темі