Влада

Звільнився підозрюваний у хабарництві начальник управління Держпраці в Житомирі, його «колега» по справі продовжує працювати

20 March 2024, 12:39

Начальник Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці Віталій Подорожній звільнився із займаної посади 20 лютого 2024 року.

20 березня Подорожній оприлюднив декларацію при звільненні, в якій зазначено, що з 1 січня по 20 лютого цього року він отримав 89 тис. 403 грн зарплати.

Нагадаємо, 14 лютого цього року Святошинський районний суд міста Києва не підтримав клопотання слідчого про відсторонення від посади начальника Центрально-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Віталія Подорожнього, якого підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

На сайті управління посада начальника станом на 20 березня 2024 року вакантна:

Натомість начальник управління інспекційної діяльності у Житомирській області Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці Максим Соков, якого теж підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 368 КК України та не змогли через суд відсторонити від посади, продовжує працювати й 19 березня брав участь у засіданні міжвідомчої робочої групи в ОВА.

«Начальник Управління інспекційної діяльності у Житомирській області Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці Максим Соков взяв участь у засіданні міжвідомчої робочої групи по здійсненню контролю використанням, охороною лісових ресурсів і ліквідації нелегально обігу деревини на території регіону. Засідання пройшло під головуванням заступника начальника Житомирської ОВА Віктора Градівського. Також у засіданні взяли участь лісівники, екологи, податківці та представники правоохоронних органів», - інформувала пресслужба міжрегіонального управління Держпраці.

Дружина Максима Сокова Юлія є донькою заступника голови Житомирської обласної ради Володимира Ширми й до травня 2023 року вона працювала заступницею директора з економічних питань КНП «Обласна клінічна лікарня ім.О.Ф.Гербачевського», де щомісяця отримувала більш ніж 100 тис. грн зарплати.

Як повідомляв Житомир.info, 9 лютого 2024 року Генеральна прокуратура та поліція Київської області інформували про те, що керівника і начальника управління одного з міжрегіональних управлінь Держпраці та двох посередників викрили на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди: посадовці створили штучні умови для проведення позапланової перевірки приватного підприємства і повідомили керівнику товариства, що він може уникнути перевірки за пів мільйона гривень. На початку лютого Святошинський районний суд міста Києва обрав запобіжні заходи чотирьом фігурантам справи про вимагання у підприємства 0,5 млн грн хабаря: двом посадовцям управління Держпраці та двом посередникам-підприємцям – тримання під вартою в Київському слідчому ізоляторі строком на 60 днів (до 7 квітня 2024 року) з правом внесення застави. Деталі справи читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Подорожній звільнення хабар Держпраці вимагання Соков  
Матеріали по темі