Події

У Житомирському районі викрили чоловіків, причетних до крадіжок з об’єктів критичної інфраструктури – виявили акумулятори та зброю

21 March 2024, 17:31

У Житомирському районі поліція провела обшуки у причетних до крадіжок з об’єктів критичної інфраструктури.

Про це 21 березня повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Повідомлення щодо викрадення деталей та частин устаткування веж електрокомунікацій і мобільного зв’язку до поліції почали надходити з червня 2023 року. Оперативники та слідчі відділу поліції №1 Житомирського райуправління встановили щонайменше п’ятеро осіб, які могли бути причетними до подій. Тож правоохоронці звернулися до суду з клопотаннями про проведення слідчих дій за місцями проживання кожного з них. Відтак 14 березня слідчі реалізували 5 обшуків в обласному центрі та Житомирській громаді», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в результаті поліцейські виявили не лише предмети злочинів, а й наркотичні речовини, набої та зброю. Серед виявленого - акумуляторні батареї з логотипами оператора мобільного зв’язку. Нині правоохоронці встановлюють походження майже 1 200 набоїв різного калібру, понад 20 магазинів, нелегальної мисливської рушниці, двох автоматів, сигнальних ракет, протитанкового гранатомета.

Слідчі скерували все вилучене на проведення досліджень до експертних установ.

Нині слідчі відділу поліції №1 Житомирського райуправління встановлюють обставини подій у межах кримінального провадження, з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) КК України, ч. 1 ст. 263 , ч 1 ст. 309 під керівництвом Житомирської окружної прокуратури. Після проведення необхідних слідчих дій та отримання висновків експертиз буде надано остаточну правову оцінку діям фігурантів.

За вчинення крадіжок в умовах воєнного стану передбачено покарання від 5 до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, всередині липня 2023 року поліцейські в Радомишлі завершили розслідування та встановили особу, причетну до крадіжки телефонних кабелів.

Як повідомляв Житомир.info, 27 квітня 2023 року в Житомирській області затримали чоловіків, які упродовж кількох місяців викрадали кабелі «Укртелекому».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: обшук зброя поліція набої крадіжка рушниця об'єкт критичної інфраструктури електрокомунікація мобільний зв'язок зв'язок 
Матеріали по темі