Місто

Робоча група звернулася до прокуратури щодо перевірки законності забудови ділянки біля Житнього ринку у Житомирі

22 March 2024, 13:06

Робоча група звернулася до Житомирської окружної прокуратури щодо перевірки законності забудови земельної ділянки на вул.Хлібна, 18-а, яка належить депутату міської ради Сергію Пидюрі.

Про це 22 березня Житомир.info повідомив секретар міської ради, голова робочої групи Віктор Клімінський.

«Ще два тижні тому було направлене звернення до окружної прокуратури з висновком робочої групи, до якого підкріпили відповідні матеріали і документи», - сказав Віктор Клімінський.

Він також надав редакції копію звернення до прокуратури, яке було направлене 7 березня 2024 року.

«Департаментом містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради наказом від 30.11.2023 №191/23 затверджено містобудівні умови та обмеження для проєктування об’єкту будівництва реконструкція торгівельного павільйону під приміщення побутового обслуговування населення за адресою: м.Житомир, вул.Хлібна, 18-а... Повідомляємо, що управлінням державного архітектурно-будівельного контролю Житомирської міської ради отримано лист від Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, зареєстрований у Житомирській міській раді від 06.02.2024, щодо відмови у наданні дозволу на проведення перевірки законності здійснення будівельних робіт за адресою: м.Житомира, вул.Хлібна, 18-а», - йдеться у зверненні.

Робоча група просить Житомирську окружну прокуратуру вивчити питання законності забудови земельної ділянки та у разі необхідності звернутися з відповідним позовом в порядку представництва інтересів держави та територіальної громади до суду.




Нижче – ескіз майбутнього павільйону та скриншот із зареєстрованої проєктної документації

Нагадаємо, на початку сесії Житомирської міської ради 21 грудня 2023 року мешканці будинку по вулиці Хлібній, 16 звернулися до депутатів міської ради щодо будівництва на ділянці біля Житнього ринку, яке веде голова фракції ВО «Батьківщина», депутат Сергій Пидюра, мер обіцяв після сесії створити комісію і запросив увійти до її складу депутатів, представників земельної комісії. Розпорядженням мера від 15 січня 2024 року була створена робоча група, яка мала розібратися із забудовою земельної ділянки на вулиці Хлібній.

Як повідомляв Житомир.info, 20 серпня 2018 року депутат Сергій Пидюра купив за 228 тис. грн у Чорноморець Інни Анатоліївни торговий павільйон у Житомирі площею 15,2 кв.м, через десять днів, 30 серпня, Пидюра подав клопотання про надання йому в оренду земельної ділянки на вул.Хлібна, 16-18, яку з 2013 року орендувала Чорноморець, і вже 27 вересня на сесії міської ради його колеги-депутати це клопотання задовольнили. 31 жовтня орендовану земельну ділянку оцінили, а 14 листопада Пидюра вніс за неї авансовий внесок в сумі 114 тис. 157 грн 15 коп. На сесії Житомирської міської ради 7 лютого 2019 року депутати дозволили своєму колезі з фракції ВО «Батьківщина» Сергію Пидюрі викупити земельну ділянку по вул.Хлібна, 16-18 площею 0,0296 га за 275 тис. 303 грн 68 коп.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі