Економіка

У податковій службі працюватиме колл-центр, який інформуватиме платників податків про борги

22 March 2024, 14:13

З 25 березня в Україні стартує пілотний проєкт з інформування платників податків про наявність у них податкового боргу з платежів, контроль за справлянням яких покладено на податкові органи.

Про це 22 березня повідомила пресслужба Державної податкової служби України.

«Державна податкова служба України з 25 березня 2024 року розпочинає пілотний проєкт з інформування платників податків (платників єдиного внеску) про наявність у них податкового боргу з платежів, контроль за справлянням яких покладено на податкові органи, та недоїмки з єдиного внеску через контакт-центр ДПС», - йдеться у повідомленні.

Мета пілотного проєкту – підвищення рівня обізнаності платників податків (платників єдиного внеску) про наявність у них податкового боргу з платежів, контроль за справлянням яких покладено на податкові органи, недоїмки зі сплати єдиного внеску, а також сприяння добровільному погашенню платниками такої заборгованості.

Платникам податків – боржникам через Контакт-центр ДПС у телефонному режимі буде доведено інформацію про суму заборгованостей, що обліковується у них у розрізі податків/зборів та єдиного внеску, а також територіальних органів ДПС, у яких обліковується наявна заборгованість.

Пілотний проєкт триватиме протягом трьох місяців.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 1 березня 2024 року в податковій службі області перебуває на обліку понад 90 018 платників податків, що на 4 617 більше, ніж за два місяці 2023 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДПС податкова податок підприємець ФОП бізнес 
Матеріали по темі