Події

У гаражі 53-річного жителя міста Житомирської області знайшли гранату та запал до неї

22 March 2024, 16:13

Зберігав гранату та запал: поліцейські вилучили небезпечну знахідку у жителя Малина.

Про це 22 березня інформує Коростенське районне управління поліції.

21 березня під час відпрацювання міста працівники відділення поліції №1 (м. Малин) Коростенського районного управління поліції виявили в гаражному кооперативі боєприпас. На місці події працювала слідчо-оперативна група спільно з вибухотехніками ГУНП області.

«Слідчі дії поліцейські проводили в гаражі 53-річного містянина. У нежитловому приміщенні виявили та вилучили гранату, а також ручний запал до неї. Поліцейським чоловік пояснив, що боєприпас знайшов весною минулого року. Слідчі вилучили небезпечні предмети та скерували їх на проведення експертних досліджень у межах розпочатого досудового розслідування за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України», - йдеться в повідомленні.

Подібні дії караються позбавленням волі від 3 до 7 років.

«Шановні громадяни! Поліція наголошує, що при виявленні подібних предметів у жодному разі не торкайтесь їх, не приносьте до своїх осель, адже вони становлять загрозу. Не наражайте на небезпеку своїх рідних та близьких. Про подібні знахідки повідомляйте компетентні органи за телефонами 102, 101. Нагадаємо, що відповідно до чинного законодавства не підлягає кримінальній відповідальності особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої», - наголошують правоохоронці.

Нагадаємо, 19 березня у Коростені поліцейські вилучили у водія гранату, з якою він їздив містом.

Як повідомляв Житомир.info, 14 березня 2024 року поліцейські вилучили гранати з будинку 32-річного жителя Чуднівської громади.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: граната боєприпас поліція Малин  
Матеріали по темі