Події

У громаді Житомирської області чоловік пошкодив могилу військового через ревнощі до колишньої дружини

23 March 2024, 17:03

У Романівській громаді чоловік пошкодив могилу військового через ревнощі, поліцейські розпочали розслідування.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«У Романівській громаді у ніч на 23 березня невідомі пошкодили могилу українського захисника. З такою заявою до поліції звернулася мати загиблого, 62-річна жителька громади. На місці події працювала слідчо-оперативна група відділу поліції № 5 (Чуднів) Житомирського райуправління. Прибувши на місце захоронення, поліцейські виявили та зафіксували обставини: пошкоджений дерев’яний надгробник, металевий хрест, рамку з фотографією покійного, флагштоки, на яких кріпилися прапори. Також на території кладовища була хаотично розкидана похоронна атрибутика», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у ході розслідування поліцейські зʼясували, що 22 березня ввечері до кладовища прийшов 39-річний житель цієї ж громади, який скоїв наругу над могилою солдата. Свої дії пояснив ревнощами: мовляв, колишня дружина його покинула та розпочала нові стосунки з військовим. Те, що чоловік загинув, не приборкало його гніву й фігурант таким чином вирішив помститися.

Нині поліцейські проводять досудове розслідування за ч.2 ст. 297 (Наруга над могилою…) КК України.

▪️За такі дії йому може загрожувати обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Нагадаємо, у серпні 2023 року у селі Стара Буда Потіївської ОТГ в Житомирській області невідомі пошкодили кілька могил та огороджень навколо них, вирізаючи дерева на кладовищі.

Як повідомляв Житомир.info, 18 травня 2023 року до поліції надійшло повідомлення про те, що на кладовищі в Овруцькій громаді 17-річний хлопець зруйнував понад 40 пам’ятників – практично два ряди могил було понівечено.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вандалізм кладовище вандал могила поліція 
Матеріали по темі