Події

Суд призначив два роки іспитового терміну водію, який в листопаді на смерть збив пішохода біля житомирського драмтеатру

25 March 2024, 13:10

Водію, який 29 листопада 2023 року на смерть збив пішохода біля житомирського драмтеатру, призначили 2 роки іспитового терміну.

Вирок Корольовського районного суду м. Житомира оприлюднений у Єдиному державному реєстрі судових рішень 22 березня.

У вироці зазначається, що 29 листопада близько 13 години 40 хвилин водій, керуючи технічно-справним автомобілем ГАЗ, розпочав рух заднім ходом по тротуару та проявив неуважність, не врахував дорожніх умов та дорожніх обставин, внаслідок чого задньою частиною автомобіля здійснив наїзд на пішохода, який рухався вздовж тротуару в зустрічному напрямку.

В результаті отриманих численних травм, пішохід загинув на місці.

Скриншот з вироку суду

У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав у повному обсязі. Чоловік дав показання про те, що в цей день виконував роботи у Житомирі, йому потрібно було загрузити кабелі й здати назад машиною. Перед тим, як почати рух, вийшов з машини, переконався, що немає людей і перешкод, сидячи за кермом, дивився в дзеркала. В цей момент людина попала в сліпу зону і він її не бачив. Відчувши перешкоду, загальмував, вибіг з машини, побачив людину і почав надавати першу допомогу, викликав швидку, чекав працівників поліції і швидкої допомоги. У вчиненому щиро кається, добровільно відшкодував дочці потерпілого моральну та матеріальну шкоду на загальну суму 340 000 гривень.

В якості пом’якшуючих обставин суд визнав також те, що обвинувачений неодноразово нагороджувався грамотами та подяками, в тому числі за вагомий особистий внесок у розвиток волонтерського руху, зміцнення обороноздатності та безпеки держави.

Скриншот з вироку суду

Суд ухвалив визнати обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження) КК України, та призначити покарання у виді позбавлення волі на строк 4 роки без позбавлення права керувати транспортними засобами.

Але суд звільнив обвинуваченого від відбування призначеного основного покарання, якщо він протягом 2 років іспитового строку не вчинить нового кримінального правопорушення і виконає покладені обов`язки: періодично з`являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи.

Вирок може бути оскаржений до Житомирського апеляційного суду через Корольовський районний суд м. Житомира протягом 30 днів, починаючи з дня його проголошення.

Як повідомляв Житомир.info, в обідню пору 29 листопада 2023 року біля житомирського драмтеатру очевидці помітили тіло людини, поблизу якого на узбіччі стояла машина, за попередньою інформацією, одного з комунальних підприємств міста. Перехожі стверджували, що потерпілий – чоловік загинув унаслідок аварії. Невдовзі пресслужба Житомирського районного управління поліції повідомила про те, що загиблий - 63-річний місцевий житель.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд вирок ДТП пішохід драмтеатр 
Матеріали по темі