Новини компаній

Як підібрати ліжко для комфортного відпочинку?

26 March 2024, 11:13

Хочете оновити ліжко в спальню? Варто звернути увагу на деякі характеристики та проаналізувати особливості кожного типу виробу. На ринку доступні моделі в різних цінових категоріях. Наразі можна придбати навіть бюджетне ліжко з якісним каркасом та основою. Крім того, сучасні моделі мають стильний та елегантний дизайн, який чудово підходить для більшості інтер’єрів, тому стане гармонійним доповненням загального оформлення кімнати. Як же підібрати найкращий варіант? Ми розповімо головні параметри, на які варто орієнтуватися під час покупки.

Матеріали виготовлення ліжок

Завдяки широкому асортименту матеріалів ви можете купити ліжко за доступною ціною з високою якістю та бездоганним дизайном.

Найвищої якості та дуже довговічні конструкції виготовляються з натурального дерева. Цей матеріал є повністю безпечним для здоров'я, ідеально підходить для алергіків та людей з бронхіальною астмою. Ліжка з натурального дерева можуть бути дорожчими, але вони прослужать десятки років без необхідності в дорогому ремонті.

Шпоновані ліжка — це відмінна альтернатива дереву. Матеріал також екологічно чистий, і його експлуатаційні характеристики не відрізняються від натурального дерева. Покупка моделі зі шпону є вигідним інвестуванням, яке додасть стилю будь-якій спальні.

Ліжка з ДСП або МДФ — бюджетний варіант, але вони мають високу міцність та екологічність. Ламіновані покриття додають стійкості матеріалам та надійності, а також захищають від пошкоджень. Такі меблі не вразливі до вологості, не вимагають особливого догляду.

Габарити спальної поверхні: підбираємо ідеальний варіант

Вибір ліжка, попри його видиму простоту, вимагає обережності й уважності. Важливим параметром, на який варто звернути увагу, є розмір спального місця. Усі моделі можна поділити на три категорії: односпальні, двоспальні й полуторні.

Для багатьох молодих сімей найпопулярнішим варіантом є двоспальне ліжко, ширина якого зазвичай коливається від 1,6 до 1,8 метра. Це ідеальний розмір для комфортного відпочинку двох осіб.

У невеликих кімнатах кращим вибором буде двоспальне ліжко з додатковими ящиками, щоб ефективно використовувати доступний простір, зберігаючи речі в них.

Якщо ліжко призначене для однієї особи, то оптимальним вибором буде односпальна модель. Її компактні розміри й ергономічна форма дозволять ефективно використати простір кімнати та зекономити місце для розміщення інших меблів.

Полуторні ліжка можуть бути зручним варіантом як для однієї, так і для двох осіб. Вони мають відносно невеликі габарити, дозволяють оптимізувати простір кімнати.

Що ще врахувати при виборі ліжка?

Купуючи ліжко, приділіть увагу кільком додатковим параметрам:

  • каркас: важливо підібрати міцний та надійний каркас, адже саме цей елемент є головним у конструкції ліжка. Найкращим варіантом наразі є дерев’яні ламелі, які забезпечують довгий термін служби спальної поверхні та вважаються найміцнішими. До того ж основа має витримувати значні навантаження, тому заздалегідь проаналізуйте характеристики доступних варіантів;
  • спинка: наявність спинки додає стилю та елегантності ліжку, а також забезпечує комфорт. На ринку є як м’які моделі, так і тверді. Наприклад, доступні залізні, дерев’яні та комбіновані спинки. Вибір конкретного варіанту залежить від ваших уподобань та загального дизайну кімнати.

Крім того, приділіть увагу вибору матраца. Краще купувати ортопедичну модель для хорошої підтримки спини та суглобів.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ліжко меблі спальня 
Матеріали по темі