Події

Майже 70 тис. грн кредитних коштів втратила жителька міста Житомирської області після розмови з «банківським працівником»

3 April 2024, 16:35

На Овруччині двоє людей віддали понад 100 тисяч гривень шахраям.

Про це 3 квітня повідомила пресслужба Коростенського районного управління поліції.

«На початку квітня до відділу поліції № 1 (м. Овруч) Коростенського райуправління поліції звернулися місцеві жителі з заявами про ошуканство. Рахунок 57-річної жінки був спустошений після спілкування з «працівником банку», а 41-річний містянин переказав оплату за мотоцикл та так його й не отримав», - йдеться у повідомленні.

Заявниця розповіла поліцейським, що 21 березня їй зателефонував представник банківської установи, який повідомив, що хтось намагається збільшити кредитний ліміт її картки. Аби припинити несанкціоноване втручання, співрозмовник запитав у неї цифровий код з смс-повідомлення. Дослухавшись незнайомця та виконавши його рекомендації, потерпіла виявила зникнення 66 тисяч гривень кредитних коштів.

А 41-річний житель Овруча знайшов оголошення про продаж мотоцикла на торгівельному Інтернет-майданчику. Чоловік домовився про купівлю двоколісника, а також погодився умову продавця – попередню оплату повної суми покупки. Відтак він переказав 40 тисяч гривень на картку незнайомця. В результаті омріяного мотоциклу він не отримав, як і повернення коштів. А зв'язок з продавцем обірвався.

Нагадаємо, впродовж доби 21 березня двоє жительок Житомирського району, зареєструвавшись на сумнівних сайтах та вказавши конфіденційні дані банківських рахунків, втратили понад 40 тисяч гривень.

Як повідомляв Житомир.info, 12 березня 2024 року із заявою про ошуканство до правоохоронців звернувся 35-річний чоловік. Шахраї ошукали жителя Бердичева на 32 тисячі гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція шахрайство шахрай ошуканство банк рахунок гроші 
Матеріали по темі