Місто

В центрі Житомира в рамках грантового проєкту реконструюють приміщення колишньої аптеки під коворкінг

5 April 2024, 13:39

У Житомирі частину колишньої комунальної аптеки на вул. Київська, 19/2 реконструюють під адміністративно-офісні приміщення.

Управління капітального будівництва Житомирської міської ради 4 квітня 2024 року оприлюднило інформацію про укладений з ТОВ «Архбуддизайн сервіс» договір на проведення проектних робіт по об'єкту «Реконструкція приміщення аптеки (без зміни зовнішніх геометричних розмірів фундаментів у плані) під адміністративно-офісні приміщення в будівлі за адресою: м. Житомир, вул. Київська, 19/2» вартістю 258 тис. 100 грн. Роботи мають бути виконані до 1 червня 2024 року.

Начальник УКБ В’ячеслав Глазунов у коментарі Житомир.info зазначив, що реконструкція приміщення аптеки виконується в рамках проєкту, який реалізує комунальна установа «Агенція розвитку міста». Детальніше про проєкт Житомир.info розповів директор агенції Борис Пахолюк.

«Житомир і ще 11 муніципалітетів України виграли грант для реалізації місцевих ініціатив у межах проєкту «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів (SRER)». Цей проєкт фінансується Урядом Німеччини через німецьку федеральну компанію Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні. У Житомирі планується на вул. Київська, 19/2 створити коворкінг для спільного використання суб’єктів мікропідприємництва і резидентів нашого проєкту: офіси з гнучкою формою оренди, конференц-зали з можливістю проведення різних публічних подій, переговорні кімнати», - сказав Борис Пахолюк.


Нижче – попереднє планування коворкінгу в колишній аптеці:

Загалом на проєкт виділяється 497 тис. доларів грантових коштів, більша частина з них буде спрямована на облаштування виробничої майстерні у Центрі професійно-технічної освіти м. Житомира на вул. Селецька, 5.

«Вартість будівельних робіт майже 7 млн грн: близько 3,2 млн грн – це реконструкція приміщення під коворкінг (Київська, 19/2), 3,6 млн грн – капітальний ремонт приміщень лабораторного корпусу ЦПТО м. Житомира, але це попередні суми, зараз розробляється ПКД і вони будуть уточнені. Основна частина коштів, більші ніж 10 млн грн, передбачена на закупівлю виробничого обладнання для майстерні», - наголосив керівник КУ «Агенція розвитку міста».

Більше інформації про грантовий проєкт дивіться тут

За словами Бориса Пахолюка, безпечний простір для жінок та дівчат «Вільна», який з лютого 2023 року знаходиться у приміщенні на вул. Київська, 19/2, там і залишиться і буде співіснувати з майбутнім коворкінгом.

Нагадаємо, восени 2021 року КП «Фармація» припинили право господарського відання на приміщення аптеки загальною площею 232,8 кв. м за адресою: м. Житомир, вул. Київська, 19/2, а в липні 2022 року депутати міської ради проголосували за ліквідацію КП «Фармація».

Як повідомляв Житомир.info, в серпні 2023 року було ухвалене рішення про реалізацію у 12 громадах грантових проєктів на загальну суму 11,45 млн євро, з яких 7,6 млн євро буде профінансовано завдяки проєктам «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів» і ReACT4UA та решта 3,85 млн євро – за співфінансування від громад, серед переможців був проєкт Житомирської міської ради «Лабораторія підприємництва».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аптека реконструкція УКБ Пахолюк бізнес ПРООН грант коворкінг Агенція розвитку ПТУ 
Матеріали по темі