Події

У Житомирській області виявили підпільне виробництво сигарет у промислових масштабах

10 April 2024, 09:17

На Житомирщині БЕБ вилучило лінію з незаконного виробництва сигарет у промислових масштабах.

Про це 9 квітня повідомляє пресслужба Бюро економічної безпеки України.

«Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у місті Києві викрили групу осіб, що налагодили повний цикл незаконного виробництва та збуту підакцизних товарів. На території Житомирської області фігуранти виготовляли підроблені під відомий бренд тютюнові вироби без марок акцизного податку. Товар транспортували на орендовані склади у Києві. Також готову продукцію доставляли покупцям поштою по всій території України. У результаті обшуків за місцями виготовлення та зберігання продукції детективи вилучили майно орієнтовною вартістю 8 млн грн. Зокрема, близько 110 тис. пачок сигарет, майже 5 тонн тютюну та обладнання для промислового виробництва тютюнових виробів», - йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування триває. Оперативний супровід здійснюють працівники Управління СБУ в Чернігівській області. Процесуальне керівництво – прокурори Київської міської прокуратури.

Пресслужба Київської міської прокуратури зазначає, що досудове розслідування здійснюється за ч. 2 ст. 204 КК України, санкція інкримінованого злочину передбачає покарання у виді штрафу від п’яти до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 85 тис. грн до 170 тис. грн) з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Як повідомляв Житомир.info, в жовтні 2023 року у Малинській громаді під час профілактичного відпрацювання поліцейські виявили понад 1 000 пачок цигарок без марок акцизного збору та більш ніж 40 літрів алкоголю у транспортних засобах двох місцевих жителів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: БЕБ сигарети виробництво прокуратура акциз цех 
Матеріали по темі