Події

Водію, який торік у квітні збив пенсіонерку у Житомирі та втік, призначили 5 років тюрми

10 April 2024, 09:48

Водію, який у квітні 2023 року, перебуваючи за кермом у нетверезому стані, збив пенсіонерку на одній з вулиць у Житомирі та втік, призначили 5 років тюрми та позбавили прав на 8 років.

Про це 10 квітня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За публічного обвинувачення прокурора Житомирської окружної прокуратури місцевого жителя визнано винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху, у стані алкогольного сп’яніння, що заподіяло потерпілій тяжкі тілесні ушкодження та у завідомому залишенні її без допомоги (ч. 2 ст. 286-1, ч. 1 ст. 135 КК України). Чоловіка засуджено до 5 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами на 8 років. Також його зобов’язано відшкодувати потерпілій заподіяну моральну шкоду на суму 348 тис. грн», - йдеться у повідомленні.

Прокурор у суді довів, що 44-річний житомирянин у квітні минулого року скоїв ДТП та залишив потерпілу без допомоги.

Це сталося увечері, близько 21 години, на одній з вулиць Житомира. Водій керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, до того ж, з перевищеною швидкість, допустимою у населених пунктах.

Так, обвинувачений не впорався з керуванням, виїхав на зустрічну полосу руху та збив пішохода. Унаслідок ДТП пенсіонерка отримала тяжкі тілесні ушкодження.

Однак водій не вжив жодних дій щодо організації надання будь-якої допомоги потерпілій, залишив її у небезпечному для життя стані та покинув місце події.

Наразі вирок не набрав законної сили.

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 27 квітня 2023 року в Житомирі на вулиці Слобідській п’яний водій збив 68-річну пенсіонерку та втік з місця ДТП. Жінка потрапила до реанімаційного відділення. Невдовзі водій сам подзвонив у поліцію та повідомив про своє місцезнаходження.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура суд вирок ДТП аварія пенсіонерка нетверезий водій 
Матеріали по темі