Новини компаній

Чи потрібен стандарт USB-C і чи є в цьому переваги!?

10 April 2024, 11:53

Ми живемо в епоху глобальних змін і на наших очах відбувається перехід від звичного microUSB стандарту, до більш технологічного usb Type-C. Які зміни несе новий формат і чи потрібен він взагалі серед iснуючих аксесуарiв тут https://www.aks.ua/catalog/usb/? Зараз спробуємо з'ясувати.

Почнемо з того, що цей стандарт необхідний, щоб стати універсальним типом роз'єму для більшості пристроїв, починаючи від електрочайників, відеокамер і проекторів, а закінчуючи лептопами і смартфонами. Тільки подумайте, що у світі існує єдиний стандарт і немає необхідності мати при собі купу різних перехідників і проводів у далекій поїздці, щоб виконати ту чи іншу операцію зі своїми девайсами. Таким чином Ви зможете "заправити" свій смартфон скрізь, а стандартизація, це, швидше за все, найважливіший козир Type-C. Адже маючи під рукою всього один кабель з цього каталогу https://www.aks.ua/catalog/usb/interfeis-podklyucheniya/type-c, можна користуватися десятками пристроїв.

Переваги кабелю Type-C

  • конектор вставляється будь-якою стороною, так що це істотно спрощує експлуатацію;
  • надпотужна зарядка. На етапі розробки в конструкції роз'єму була передбачена здатність проводити через нього величезний обсяг енергії, що досягає 100Вт потужності. Насправді такий потік енергії не зовсім актуальний для смартфонів, але все ж приємно розуміти, який гігантський потенціал містить у собі стандарт. Деякі виробники мобільних пристроїв вже встигли реалізувати цей стандарт у парі з технологією Quick Charge;
  • передача звукового сигналу. На базі цього стандарту можна використовувати великий список популярних інтерфейсів, від простого аудіороз'єму до інноваційного PCI Express або Thunderbolt 3;
  • трансляція відеосигналу.

Розробники мобільних пристроїв знайшли ще одне практичне застосування Type-C, адже стандарт відмінно справляється не тільки з передачею звуку, але і відеосигналом. Водночас може бути активована і зарядка. У підсумку кілька додаткових станцій здатні перетворити звичайний смартфон на мультимедійну систему.

Підбиваючи підсумок, хочеться замислитися про завтрашній день і про те, як буде здорово, якщо уніфікація за допомогою стандарту Type-C все таки відбудеться. Однак, озирнувшись навколо, розумієш, що цей день якщо ще не настав, то він дуже близький, адже кабелі USB-C зустрічаються повсюдно, навіть у поеднаннi з таким стандартом, як Lightning - https://www.aks.ua/catalog/usb/interfeis-podklyucheniya/type-c-lighting. До повного впровадження залишаються лічені кроки і хочеться сподіватися на те, щоб інженери не винайдуть новий формат, який може все зіпсувати.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Type-C  
Матеріали по темі