Місто

У Житомирі зріжуть 145 аварійних дерев, зокрема за військовим кладовищем майже 40

11 April 2024, 17:30

У Житомирі планують видалити аварійні дерева, а від початку року КП «Зеленбуд» вже висадило майже 130 нових.

Про це 10 квітня на позачерговому засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради повідомила провідна спеціалістка відділу екології та природних ресурсів міської ради Вероніка Новосельцева.

«Даним проєктом рішення пропонується дозволити видалити й видати ордер на видалення зелених насаджень управлінню комунального господарства міської ради згідно з актів обстеження зелених насаджень на території загального користування. Наступним пунктом зобов’язати КП «Зеленбуд» виконати роботи з висаджування дерев по проспекту Миру в кількості 14 одиниць. Дозволити видалити й видати ордер на видалення зелених насаджень, зазначених в актах обстеження, комунальному підприємству «Житомиртеплокомуненерго» Житомирської міської ради. Всі дерева, які ми вибраковуємо, аварійні, фаутні, в незадовільному стані. Хороші дерева не видаляються. За 2024 рік «Зеленбуд» вже висадив 127 дерев. Це переважно липи, клени, магнолії, бузки, декоративні сливи, туї», - повідомила Вероніка Новосельцева.

Загалом, згідно з актами обстеження зелених насаджень, планують видалити близько 145 дерев. Зокрема за адресою проїзд Юрія Кондратюка (за військовим кладовищем) виявили 36 таких дерев.


Скриншот з акту обстеження

Також у Житомирі за підтримки проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ» висадили ялини та кальтапи.

Про це 11 квітня повідомила пресслужба Житомирської міської ради.

«На Новому бульварі з’явилися клени, магнолії, ялини та катальпи. Нову рослинність висадили за підтримки проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ»», - йдеться у повідомленні.

Завтра планують висадити ще й перші у Житомирі злакові рослини: осоку, пеннісетуми, міскантуси, кортадерії та імператив.

«Така ініціатива — актуальна та необхідна,— говорить Ірина Мілаш, координаторка проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ» в м. Житомир, що впроваджується GIZ. — Переваги озеленення очевидні. Містяни зможуть не лише врятуватися від спеки, а й «поспілкуватися» з природою, знайти певний баланс та рівновагу. Це буде протидіяти і поширенню теплових островів й сприятиме зменшенню температури. Наступного року, коли злакові рослини розростуться, житомиряни зможуть оцінити їх користь та естетичну красу».

Посаджені дерева є максимально витривалими та гармонійно доповнюють міський ландшафт, каже Олександр Волокіта, директор КП «Зеленбуд».

«Ми вирішили додатково озеленити простір на Новому бульварі для підтримки біорізноманіття та відновлення міської екосистеми. Це невеличкий, але потрібний внесок у покращення екології нашого міста", — говорить керівник комунального підприємства.

Нагадаємо, 21 лютого на засіданні виконкому у Житомирі дозволили зрізати дерева більше ніж за 20 адресами.

Як повідомляв Житомир.info, 7 грудня 2023 року виконком дозволив зрізати більше десятка дерев у Житомирі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дерево видалення дерев виконком Новосельцева міськрада Зеленбуд Волокіта Мілаш 
Матеріали по темі