Місто

У житомирському парку на арці починають демонтаж літер старої назви (доповнено)

15 April 2024, 15:30

У житомирському парку, який тепер має ім’я барона де Шодуара, відбудеться демонтаж літер на арці.

«Є вже рішення виконавчого комітету, було проголосовано і на сесії, ви знаєте, було затверджено, що на сьогодні ми вже являємося не просто КП «Парк», а вже саме цей парк імені Гагаріна колишній, він вже є у нас Шодуарівський. І ті літери, які ви бачите у нас на колонаді, ми плануємо, якщо звичайно будуть дозволяти погодні умови, на цьому тижні їх демонтувати. Люди, які будуть знімати і залучені, це наші власні працівники, ну, а підіймальний механізм, на якому вони будуть працювати, це ми будемо брати в «Міськсвітло». Вони будуть нам виставляти рахунок, згідно з цим рахунку ми зробимо оплату»,- розповідає директор КП «Парк» Сергій Бондар.

Літери, що знімуть, утилізовувати не збираються.

«Той барельєф з надписами, які були зняті, передані до музею космонавтики. Можливо, ці літери, там, де «Гагаріна», теж віддамо на музей космонавтики. Якщо ні, то ми їх тоді складемо на склад і далі будемо бачити»,- каже директор КП «Парк» Сергій Бондар.

В майбутньому саму арку планують реконструювати.

Доповнення: до вечора 16 квітня літери на колонаді в парку демонтували.

Нагадаємо, на сесії 12 квітня цього року депутати Житомирської міської ради проголосували за перейменування парку імені Ю.О.Гагаріна на Шодуарівський та надання назви «Незламних житомирян» новому скверу на проспекті Миру, 9.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці вересня 2023 року з арки на вході в житомирський парк зняли барельєф Гагаріна та літери під ним.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: парк арка демонтаж перейменування літери Шодуар Бондар КП Парк колонада Шодуарівський парк  
Матеріали по темі