Події

Бухгалтерці лікарні, яка нараховувала собі додаткові премії, житомирські слідчі повідомили про підозру

19 April 2024, 16:44

У Житомирі слідчі поліції повідомили про підозру бухгалтерці лікарні, яка збагачувалася коштом інших працівників.

Про це 19 квітня повідомила пресслужба поліції Житомирської області.

«Слідчі Житомирського райуправління поліції встановили, що упродовж 1,5 року працівниця комунального закладу нараховувала собі підвищену зарплатню, лікарняні, аванси та премію. Жінка отримала понад 39 тисяч гривень виплат на особистий рахунок. Відомо, що з березня 2022 року 44-річна жителька м. Житомира, перебуваючи на посаді бухгалтера, здійснювала зарахування заробітної плати та інших виплат на картрахунки працівників закладу за допомогою системи дистанційного банківського обслуговування. Маючи доступ до управління та розпорядження грошовими коштами на розрахунковому рахунку лікарні, бухгалтерка вносила завідомо недостовірні відомості до Зведених відомостей сум для зарахування на карткові рахунки працівників. Щомісяця, з травня 2022 року й до початку грудня 2023 року вона збільшувала розмір належної їй до виплати заробітної плати, у тому числі авансів, а також лікарняних та премії. Такі оборудки вона проводила за рахунок коштів, що мали бути виплачені іншим працівникам закладу, зокрема, ліфтерам», - йдеться у повідомленні.

Відтак, зібравши докази, слідчі Житомирського райуправління поліції, під процесуальним керівництвом окружної прокуратури, повідомили фігурантці про підозру у привласненні чужого майна, яке перебувало в її віданні, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 191 КК України) та у підробленні офіційного документа (ч. 1 ст. 358 КК України).

Відповідно до чинного законодавства жінці може загрожувати позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Досудове розслідування триває. Поліцейські з’ясовують й інші обставини, зокрема, й щодо нарахування коштів родичам фігурантки, які також працюють у закладі.

Нагадаємо, на початку квітня до суду скерували обвинувальний акт щодо колишньої бухгалтерки садового товариства, яку обвинувачують у привласненні майже 400 тис. грн внесків.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2023 року 24-річній головній бухгалтерці початкової школи Житомира повідомили про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому в особливо великих розмірах, та у внесенні завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України): за висновками судової економічної експертизи, фігурантка справи заволоділа понад 1,3 млн грн бюджетних коштів. Наприкінці жовтня поліція завершила досудове розслідування і передала до суду справу, де бухгалтерка початкової школи обвинувачується за трьома статтями, а директорці навчального закладу інкриміновано службову недбалість (ч. 2 ст. 367 КК України). Чергове судове засідання у справі призначене на 19 квітня 2024 року. В липні 2023 року суд почав розгляд справи за позовом колишньої директорки НВК №11 Лідії Василець до виконавчого комітету Житомирської міської ради та департаменту освіти про поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу: рішенням від 13 грудня 2023 року Богунський районний суд м.Житомира відмовив у задоволенні позову Лідії Василець, зараз справа перебуває в Житомирському апеляційному суді – чергове засідання призначене на 11 квітня 2024 року. 30 березня 2024 року колишня працівниця житомирського НВК №11 звернулася із заявою до Житомирського райуправління поліції, бо виявила більш ніж 400 тис. грн нарахованої зарплати за час, коли вона вже не працювала в цьому закладі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція бухгалтер зарплата підозра гроші привласнення зловживання 
Матеріали по темі