Здоров'я

Два медзаклади Житомирської області отримають електромобілі первинної допомоги

17 May 2024, 12:00

Два заклади охорони здоров’я Житомирщини отримають електромобілі первинної меддопомоги.

Про це 17 травня повідомляє пресслужба Житомирської обласної військової адміністрації

«Як повідомляє Міністерство охорони здоров’я України автопарк медзакладів знову поповнено. Авто закуплені в межах спільного проєкту з World Bank Ukraine «Зміцнення системи охорони здоров’я та збереження життя». 75 сучасних електромобілів уже найближчим часом поїдуть у заклади первинної медико-санітарної допомоги у 20 областях. Два заклади охорони здоров’я Житомирщини отримають по одному авто відповідно, а саме КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Черняхівської та КНП «ЦПМСД» Корнинської селищних рад», - йдеться в повідомленні.

Саме медичні працівники первинної ланки потребують додаткової мобільності під час супроводу пацієнтів в регіоні. Завдяки новим авто сімейні лікарі, вузькоспеціалізовані медики та медсестри зможуть:

  • надавати паліативну допомогу вдома у пацієнта;
  • здійснювати патронажні огляди новонароджених;
  • виїжджати до малорухливих пацієнтів;
  • організовувати роботу мобільних пунктів вакцинації;
  • виїжджати до пацієнтів у містечках, селах та віддалених громадах.

До того ж – це альтернативний і дешевший вид транспорту на випадок перебоїв з паливом.

«В умовах війни цивільна медична система зіштовхується з безліччю викликів. Попри все, забезпечити українців доступом до необхідної медичної допомоги — наш незмінний пріоритет. Вдячний нашим медикам, які за будь-яких умов і загроз для себе, продовжують робити свою роботу — лікувати людей. Вдячний всім нашим партнерам — і міжнародним, і українським. Урядам, людям, громадським організаціям, які підтримують Україну та українців у цей надскладний час», – сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Нагадаємо, рекордну кількість електрокарів — понад 37 тисяч — ввезли в Україну у 2023 році. Це у 4 рази більше, ніж 2021 року.

Як повідомляв Житомир.info, у липні 2022 року американські благодійники передали силам територіальної оборони ЗСУ реанімобілі, понад тисячу комплектів військової форми та амуніцію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: електромобіль Ляшко ОВА первинна допомога World Bank Ukraine  
Матеріали по темі