Влада

Кабмін оприлюднив постанову про додаткові відпустки військовим за знищену ворожу техніку

23 May 2024, 13:12

Кабінет міністрів затвердив Порядок надання військовослужбовцям додаткової відпустки за знищену ворожу техніку.

Відповідна постанова була ухвалена на засідання Уряду 21 травня 2024 року і оприлюднена на Урядовому порталі.

«Відповідно до пункту 18 статті 10-1 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» Кабінет Міністрів України постановляє: затвердити Порядок надання військовослужбовцям додаткової відпустки за знищену ворожу техніку, що додається», - зазначається у документі.

Пункт, на який посилаються в постанові, є у новому законі про мобілізацію, який був ухвалений Верховною радою 11 квітня 2024 року: «Військовослужбовцям надається додаткова відпустка за знищену техніку тривалістю та у порядку, визначеними Кабінетом Міністрів України, але не більше 15 календарних днів на рік».

«Відпустка може надаватися військовослужбовцям протягом календарного року із збереженням грошового забезпечення без урахування часу, необхідного для проїзду в межах України до місця проведення відпустки та у зворотному напрямку, але не більше двох діб в один кінець, за умови одночасної відсутності не більш як 30 відсотків загальної чисельності військовослужбовців відповідного підрозділу. За бажанням військовослужбовця така відпустка може надаватись одночасно з наданням щорічної основної відпустки (або частини щорічної основної відпустки). Невикористані у поточному календарному році дні відпустки на наступний календарний рік не переносяться», - йдеться у затвердженому порядку.

Нижче – кількість днів відпустки за одиницю знищеної ворожої техніки:

Підтвердженням знищення ворожої техніки є:

журнал бойових дій (журнал ведення оперативної обстановки);

рапорт (донесення) командира підрозділу, групи (військової частини) за підпорядкованістю, що виконував (виконувала) завдання, в якому детально зазначаються обставини, місце (координати), дата, час, спосіб знищення, тип знищеної техніки;

донесення (доповідь, рапорт) командирів суміжних (розвідувальних) підрозділів, які за результатами візуального спостереження підтверджують знищення техніки;

дані відеофіксації, технічних засобів розвідки (спостереження), відеозапис відображення повітряної обстановки бойових машин протиповітряної оборони під час бойової роботи.

Нагадаємо, оновлений закон про мобілізацію почав діяти з 18 травня 2024 року. В Житомирському обласному ТЦК та СП розповідали, хто має оновити дані та де це можна зробити, а з 18 травня Міноборони запустило мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів.

Як повідомляв Житомир.info, Верховна рада 1 квітня 2022 року проголосувала за закону про встановлення винагород за добровільно передану Збройним Силам України придатну для застосування бойову техніку держави-агресора.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ відпустка військовослужбовець знищена техніка війна ЗСУ військовий 
Матеріали по темі